Sausainiai voveraitės
Kategorija: Desertų receptai
Sausainiai su voveraitėmis
Šis originalus receptas su voveraitėmis – puikus derinys, kuris atskleidžia neįprastą ir skanų grybų skonį saldžiuose sausainiuose. Dėl brendžio ir vandens šie sausainiai turi švelnų, bet įdomų skonį, o apibarstyti cukraus pudra jie tampa dar skanesni ir patrauklesni.
Kodėl šie sausainiai naudingi?
Voveraitės yra nuostabus šaltinis baltymų, vitaminų D ir B, kurie stiprina imunitetą ir gerina odos būklę. Šie sausainiai puikiai tinka kaip lengvas užkandis ar desertas. Kartu su cukraus pudra jie suteikia malonų saldumą, o brendis prideda unikalų skonį.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- miltai: 80 gramų
- brendis: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnelio
- aliejus (sausainiams kepti)
- cukraus pudra (sausainiams apibarstyti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kepimo formelę kaitiname aliejuje, ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
2. Per tą laiką, kiaušinius išplakame iki vientisumo, beriame miltus, pilame brendį ir vandenį, beriame druską. Užmaišome skystą tešlą.
3. Pilame po šaukštą tešlos į kepimo formelę, leidžiame pertekliui ištekėti žemyn atgal į dubenį.
4. Įmerkiame į aliejų ir po maždaug 10 sekundžių atskiriame šakute tešlą nuo kepimo formos.
5. Verdame aliejuje pavartydami, kol įgauna auksinę spalvą, perkeliame ant sietelio, kad aliejus nulašėtų.
6. Apiberiame cukraus pudra.
7. Patiekiame ir lepinamės!