Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru
Kategorija: Desertai
Tai tobuli minkšti šokoladiniai sausainiai su minkštu šokoladiniu įdaru. Nerealiai gardūs prie nesaldintos kavos, jie puikiai ją pasaldina.
1. Pirmiausia sausainims sviestą išsukame su cukrumi iki vientisumo. Mušame kiaušinį bei išmaišome.
2. Tuomet miltus sumaišome su kakava, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais bei suberiame į masę.
3. Tada gerai išmaišome šaukštu (ar virtuvės kombaine). Tešla gaunasi itin tiršta bei sunkiai maišoma.
4. Po to iš tešlos formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus bei dėliojame juos kepimo skardoje.
5. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
6. Iškeptuose karštuose sausainiuose iškart įspaudžiame nedideles duobutes. Aš tam panaudojau tiesiog torto mentelės kotą.
7. Paskui įdarui ant puodu su vandeniu dedame dubenį bei išlydome šokoladą kartu su sviestu. Įmaišome sirupą. Leidžiame maždaug 60 sekundžių pravėsti.
8. Tada pasiruoštu įdaru užpildome sausainius.
9. Paliekame visiškai atvėsti (idealu ant grotelių vėsinti) ir tada jau lepinamės!
Ingredientai
- sviestas: 140 gramų
- cukrus: 175 gramų
- miltai: 175 gramų
- kakava: 55 gramų
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus: žiupsnelio
- Įdarui:
- šokoladas: 100 gramų
- sviestas: 20 gramų
- auksinis cukraus sirupas: 30 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sausainims sviestą išsukame su cukrumi iki vientisumo. Mušame kiaušinį bei išmaišome.
2. Tuomet miltus sumaišome su kakava, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais bei suberiame į masę.
3. Tada gerai išmaišome šaukštu (ar virtuvės kombaine). Tešla gaunasi itin tiršta bei sunkiai maišoma.
4. Po to iš tešlos formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus bei dėliojame juos kepimo skardoje.
5. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
6. Iškeptuose karštuose sausainiuose iškart įspaudžiame nedideles duobutes. Aš tam panaudojau tiesiog torto mentelės kotą.
7. Paskui įdarui ant puodu su vandeniu dedame dubenį bei išlydome šokoladą kartu su sviestu. Įmaišome sirupą. Leidžiame maždaug 60 sekundžių pravėsti.
8. Tada pasiruoštu įdaru užpildome sausainius.
9. Paliekame visiškai atvėsti (idealu ant grotelių vėsinti) ir tada jau lepinamės!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, sausainiai, sokoladiniai sausainiai, miltai, kakava, kiausinis, sokoladas, cukraus sirupas
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Traškūs avižiniai sausainiai
SALDŪS ŠUNIUKAI
Mano patys skaniausi sviestiniai sausainiai
Varškės spurgos su maskarpone
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Argentiniešiki sausainiai - verti didžiausių pagyrų!
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Kavos keksiukai
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Nepaprastas varškės pyragas
Tarteletė su vaisiais
Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Palangos vaflių receptas arba minkšti vafliai su sviestu
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Kokosiniai sausainiai