Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai

Kategorija: Desertų receptai


Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai

Paskelbė:

Šie šokoladiniai amerikietiški sausainiai yra tikras skanėstas visiems šokolado mėgėjams. Minkšti, su daugybe šokolado gabaliukų, šie sausainiai suteiks nepamirštamą malonumą ir taps puikiu pasirinkimu tiek šventėms, tiek kasdieniam užkandžiui prie kavos. Tai paprastas, bet nepaprastai skanus receptas, kuris leis pasimėgauti šokolado ir sausainių deriniu.


Kodėl šie sausainiai naudingi?


  • Juodasis šokoladas – tai puikus antioksidantų šaltinis, kuris gali padėti kovoti su laisvaisiais radikalais ir palaikyti širdies bei kraujagyslių sveikatą. Be to, juodasis šokoladas yra žinomas dėl savo savybių gerinti smegenų veiklą.

  • Sviestas – nors sviestas nėra vienas iš sveikiausių riebalų šaltinių, jis suteikia sausainiams ypatingą skonį ir tekstūrą. Jis taip pat yra vitaminų A ir D šaltinis.

  • Cukrus – naudojamas saikingai, suteikia saldumą, tačiau jis taip pat gali padėti pagerinti nuotaiką ir energiją.

  • Vanilės ekstraktas – be aromato, vanilė turi antioksidantų ir gali padėti sumažinti uždegimus bei skatinti virškinimo sistemos sveikatą.


Ingredientai

  • juodojo šokolado gabaliukai: 200 gramų
  • miltai: 180 gramų
  • kambario temperatūros sviestas: 110 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • smulkus rudas cukrus: 75 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
  • kepimo soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių 100 gramų šokolado ištirpinkite karšto vandens vonelėje, palikite pravėsti.

2. Tuomet viename inde sumaišykite miltus su soda bei druska. Kitame inde išplakite kiaušinį su sviestu, cukrumi ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišykite ištirpintą šokoladą į tešlą. Paskui pamažu įmaišykite miltus, maišykite, kol gausite vientisą masę.

3. Tada 50 gramų šokolado gabaliukų įmaišykite į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždenkite su maistine plėvele, palikite šaldytuve sustingti maždaug 2 valandas.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių.

5. Sausainių formavimas: Imkite po 1 kupiną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką, paskui šiek suspauskite, išlyginkite kraštus bei dėkite ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių palikite maždaug 3-4 centimetrų tarpus, kad šie kepdami nesuliptų. Aš pati šį kartą sėkmingai suformavau 5-5,5 centimetrų pločio bei 1 centimetro storio 16 tešlos gabaliukų. Ant kiekvieno sausainio įspauskite po keletą šokolado gabaliukų. Sausainius kepkite maždaug 8-9 minutes. Ilgiau kepti tikrai nereikia, nebent norisi itin traškių sausainių. Iškepę sausainiai gaunasi labai minkšti, bet kai atvės – sustingsta/sukietėja. Mėgaukitės!

6. Pastebėjimas: Sausainius laikome uždengtus, kambario temperatūroje.

7. Pastebėjimas: Jeigu šiuo metu fantazuojate apie nuostabaus skonio šokoladinius sausainius – Jums pasisekė, kaip tik radote tokių nuostabių sausainių receptą! Šie sausainiai yra tikrai itin šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, na, ir dar ant sausainių viršaus nepamirštame užbarstyti šiek tiek šokolado papildomai. Taigi, galima net neiškepus įsivaizduoti, koks nepakartojamas skonis gaunasi! O ir sausainių išvaizda labai daili. Tik iškepti sausainiai gausis labai minkšti, bet perkepti jų tikrai nepatariu, nes atvėsę bus per kieti. Todėl, kai jau kepsite, nepamirškite sekti kepimo laiko.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių 100 gramų šokolado ištirpinkite karšto vandens vonelėje, palikite pravėsti.

2. Tuomet viename inde sumaišykite miltus su soda bei druska. Kitame inde išplakite kiaušinį su sviestu, cukrumi ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės. Įmaišykite ištirpintą šokoladą į tešlą. Paskui pamažu įmaišykite miltus, maišykite, kol gausite vientisą masę.

3. Tada 50 gramų šokolado gabaliukų įmaišykite į tešlą. Dubenį su sausainių tešla uždenkite su maistine plėvele, palikite šaldytuve sustingti maždaug 2 valandas.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių.

5. Sausainių formavimas: Imkite po 1 kupiną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką, paskui šiek suspauskite, išlyginkite kraštus bei dėkite ant kepimo popieriaus. Tarp sausainių palikite maždaug 3-4 centimetrų tarpus, kad šie kepdami nesuliptų. Aš pati šį kartą sėkmingai suformavau 5-5,5 centimetrų pločio bei 1 centimetro storio 16 tešlos gabaliukų. Ant kiekvieno sausainio įspauskite po keletą šokolado gabaliukų. Sausainius kepkite maždaug 8-9 minutes. Ilgiau kepti tikrai nereikia, nebent norisi itin traškių sausainių. Iškepę sausainiai gaunasi labai minkšti, bet kai atvės – sustingsta/sukietėja. Mėgaukitės!

6. Pastebėjimas: Sausainius laikome uždengtus, kambario temperatūroje.

7. Pastebėjimas: Jeigu šiuo metu fantazuojate apie nuostabaus skonio šokoladinius sausainius – Jums pasisekė, kaip tik radote tokių nuostabių sausainių receptą! Šie sausainiai yra tikrai itin šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, na, ir dar ant sausainių viršaus nepamirštame užbarstyti šiek tiek šokolado papildomai. Taigi, galima net neiškepus įsivaizduoti, koks nepakartojamas skonis gaunasi! O ir sausainių išvaizda labai daili. Tik iškepti sausainiai gausis labai minkšti, bet perkepti jų tikrai nepatariu, nes atvėsę bus per kieti. Todėl, kai jau kepsite, nepamirškite sekti kepimo laiko.