Sausainiai: Medaus voveraitės
Kategorija: Desertų receptai

Jei ieškote skanaus ir tuo pačiu sveiko užkandžio, šie medaus voveraitės sausainiai – puikus pasirinkimas! Sukurti su natūraliais ingredientais, tokiais kaip medus, cinamonas ir gvazdikėliai, jie ne tik maloniai kvepia, bet ir turi daug naudingų savybių, kurios teigiamai veikia jūsų sveikatą.
Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?
Medus, kuris yra vienas pagrindinių šių sausainių ingredientų, pasižymi antibakterinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Tai natūralus saldiklis, kuris padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir stiprina imuninę sistemą. Be to, medus turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina uždegimus.
Cinamonas – dar vienas svarbus prieskonis, ne tik suteikiantis šilto, saldaus skonio, bet ir turintis antidiabetinių savybių. Šis prieskonis padeda stabilizuoti kraujo cukraus lygį ir reguliuoti organizmo medžiagų apykaitą. Be to, cinamonas turi virškinimą gerinančių savybių ir padeda mažinti kraujospūdį.
Gvazdikėliai, kurie yra naudojami kaip prieskonis, taip pat turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių. Jie gali padėti sumažinti uždegimus organizme ir pagerinti virškinimo sistemos veiklą.
Šie sausainiai taip pat yra mažesnės kalorijų vertės, palyginti su tradiciniais desertais, ir yra idealiai tinka kaip sveikas užkandis visai šeimai. Kadangi juose naudojama grietinė, jie suteikia minkštumo, o sviestas – kremišką skonį, kurio neatsisakytų net pats išrankiausias skanėstų mėgėjas.
Ingredientai
- miltai: 260 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaušktelio
- vanilė: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 120 gramų
- medus: 120 gramų
- cukrus: 120 gramų
- kiaušiniai: 2
- grietinė: 50 gramų (naudoju 12% riebumo)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų pakaitiname, kol viskas ištirps bei susimaišys. Maždaug 15 minučių leidžiame pravėsti.
2. Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais bei prieskoniais.
3. Į miltus supilame sirupą. Gerai išmaišome, tada supilame kiaušinius bei grietinę. Išmaišome iki vientisumo.
4. Po to įkaitiname specialią kepimo formą.
5. Kepame formoje ant nedidelės kaitros pavartydamos. Tešlą labai patogu į formeles pilti su konditeriniu maišeliu.
6. Kiekvieną pusę kepame maždaug 3-4 minutes. Kepinį patikriname mediniu pagaliuku.
Panašūs receptai











