Medaus tortas su grietinėlės kremu
Kategorija: Desertų receptai

Šis tortas yra tikras desertas, kurio skonis yra nepaprastai kvapnus ir švelnus. Medaus blynai ir grietinėlės kremas su citrinos žievelės kvapu sukuria tobula skonio harmoniją. Idealus pasirinkimas ypatingoms progoms arba kai norisi pasilepinti.
Nauda sveikatai
- Medus: Natūralus saldiklis, turintis daugybę naudingų savybių, įskaitant antibakterines savybes ir natūralią energiją.
- Grietinėlė: Puikus riebalų ir vitaminų A šaltinis, tačiau ją reikėtų vartoti saikingai.
- Citrina: Prisotinta vitaminais, citrina padeda organizmui kovoti su uždegimais, gerina imunitetą ir skatina virškinimą.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- medus: 3 didelių šaukštų
- sviestas: 100 gramų
- cukrus: 1 stiklinės
- soda: 3 mažų šaukštelių
- miltai: 5 stiklinių
- 36% riebumo grietinėlė: 800 mililitrų (atšaldyta)
- cukrus: 150 gramų
- nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Gaminama yra ant puodo su garais. Į didoką dubenį įdedame visus nurodytus ingredientus išskyrus sodą, dubenėlį statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišome. Bešildamas sviestas savaime po truputėlį ištirpsta. Pamaišyti reikia dažnokai, kad nesutrauktų kiaušinių.
2. Kai jau masė gerokai įkaista, (ji neturi užvirti tik stipriai įkaisti, pirštą joje įkišus bus tikrai sunku išlaikyti), supilame nugesintą sodą ir gerai išmaišome, kad suputotų.
3. Nukeliame dubenį nuo garų ir supilame miltus, gerai išmaišome dubenyje.
4. Kai jau bus sunkoka maišyti, išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir suminkome. Ji privalo nelipti prie rankų ir būti suminkyta į gabalą, kuris padėjus neturi subliukšti.
5. Tada jau kočiojami blynai. Iš šios normos gausis didelis tortas, taigi galima daryti ir du vidutinio dydžio. Gausis išvis 10 blynų, ir dar man išėjo gėlytės torto papuošimui.
6. Tuomet į grietinėlę sudedame cukrų bei citrinos žievelę. Plakame elektriniu mikseriu. Plakame tol, kol mikserio šluotelė masę tiesiog pradės tarsi pjauti, o sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė šitaip ir stovi tarsi bokštas net nepajuda iš vietos, apvertus indą grietinėlė net nebando išbėgti.
7. Po to išplaktą grietinėlę tepame ant blyno ir ilgu peiliu išlyginame.
8. Dedame kitą blyną ir vėl tepame grietinėlę. Šitaip sutepame visus blynus, išskyrus viršutinio viršų.
9. Abiem delnais iš viršaus drąsiai paspaudžiame visą tortą, kad kremas šiek tiek išlįstų.
10. Tuo kremu peilio pagalba aptepame šonus. Jei šio kremo per mažai, pasiimame iš indo kuriame plakėte.
11. Dabar galima aptepti ir viršų, papuošti trupinukais, kuriuos prieš tai pasidarėte iš vieno blyno. Apklijuojame sausainiais. Statome į šaldytuvą, kol sustings. Lepinamės! ;)
Patiko receptas? Pasidalink!
medaus tortas, grietinėlės kremas, citrinos žievelė, desertas, saldus tortas, torto receptas, medaus blynai, grietinėlė, lengvas tortas
Panašūs receptai











