Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Kategorija: Desertai
Tai yra mano įvairiausių progų stalo puošmena - nuostabus migdolinis tortas su virtu trynių bei sviesto kremu. Receptas yra skirtas visiems tiems, kurie negali išeiti iš IKEA parduotuvės nesuvalgę šio fantastiško migdolinio Daim torto gabaliuko. Taip pat ir tiems, kurie vis dar nėra jo paragavę. Žinokite Jūs daug prarandate. Jis nepaprastai gardus, sotus, toks ir turi privalo būti dieviškas desertas. ?
Gaminant buvo naudojama 21 centimetro forma.
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Kiaušinių baltymus išplakame, pridedame cukraus ir toliau plakame iki standžių putų.
3. Dedame riešutus ir atsargiai išmaišome.
4. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi ir ištepame sviestu.
5. Supilame pusę tešlos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
6. Tą patį pakartojame ir su antra dalimi tešlos. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo.
7. Kremas: Sumaišome grietinėlę, kiaušinių trynius ir cukrų.
8. Dedame į puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros. Kremas privalo pradėti tirštėti. Kaitindami nuolatos maišome.
9. Nukeliame nuo kaitros ir dedame sviestą bei vanilinį cukrų. Kai jau sviestas ištirpsta, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą.
10. Į torto formą dedame pirmą lakštą ir paskirstome pusę kremo.
11. Tuomet dedame antrą ir sudedame likusį kremą.
12. Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
13. Kai jau torto kremas sutvirtėja, galite padengti šokoladu.
14. Ištirpinkite šokoladą su dviem šaukštais grietinėlės ir suberkite kapotus Daim šokoladus. Šokoladas neturi būti karštas.
15. Masę supilame ant torto ir dedame mažiausiai 6 valandoms į šaldytuvą. Idealiausia palikti per visą naktį.
16. Šį tortą galite ir užšaldyti. Itin patogu pasigaminti iš anksto.
17. Prieš patiekiant pjaustome šiltu peiliu. Lepinamės!
Gaminant buvo naudojama 21 centimetro forma.
Ingredientai
- Lakštams:
- kiaušinių baltymai: 4
- malti migdolai: 150 gramų
- cukrus: 100 gramų
- Kremui:
- kiaušinių tryniai: 4
- riebi grietinėlė: 130 mililitrų
- cukraus pudra: 75 gramų
- sviestas: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- Užpilui:
- pieniškas šokoladas: 150 gramų
- grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų
- "Daim" šokoladas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Kiaušinių baltymus išplakame, pridedame cukraus ir toliau plakame iki standžių putų.
3. Dedame riešutus ir atsargiai išmaišome.
4. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi ir ištepame sviestu.
5. Supilame pusę tešlos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
6. Tą patį pakartojame ir su antra dalimi tešlos. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo.
7. Kremas: Sumaišome grietinėlę, kiaušinių trynius ir cukrų.
8. Dedame į puodą ir kaitiname ant vidutinės kaitros. Kremas privalo pradėti tirštėti. Kaitindami nuolatos maišome.
9. Nukeliame nuo kaitros ir dedame sviestą bei vanilinį cukrų. Kai jau sviestas ištirpsta, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą.
10. Į torto formą dedame pirmą lakštą ir paskirstome pusę kremo.
11. Tuomet dedame antrą ir sudedame likusį kremą.
12. Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
13. Kai jau torto kremas sutvirtėja, galite padengti šokoladu.
14. Ištirpinkite šokoladą su dviem šaukštais grietinėlės ir suberkite kapotus Daim šokoladus. Šokoladas neturi būti karštas.
15. Masę supilame ant torto ir dedame mažiausiai 6 valandoms į šaldytuvą. Idealiausia palikti per visą naktį.
16. Šį tortą galite ir užšaldyti. Itin patogu pasigaminti iš anksto.
17. Prieš patiekiant pjaustome šiltu peiliu. Lepinamės!
Raktažodžiai:
kiausiniai, kiausiniu baltymai, migdolai, tortas, cukrus, kiausiniu tryniai, grietinele, cukraus pudra, vanilinis cukrus, sviestas, sokoladas, pieniskas sokoladas
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Varškės apkepas
Orinukai (arba morengai)
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Aguonų tortas su maskarpone
Keto varškės apkepas
Red velvet tortas su švelniu kremu
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Kokosiniai sausainiai
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Raffaello tortas
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
Purūs rikotos blyneliai
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Desertas su mandariniais, kuris taps puikia šventinio stalo puošmena
Sluoksniuotas pyragas
Morengai su sviestiniu kremu