Biskvitinis medaus tortas
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- cukrus: 120 gramų
- skystas medus: 120 gramų
- sviestas: 120 gramų
- kepimo soda: 1 šaukštelio
- prieskonių mišinys: 2 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
- kiaušiniai: 2
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
- miltai: 265 gramų
- druska: žiupsnelio
- grietinėlė: 500 mililitrų (bent 35% riebumo)
- grietinė: 300 mililitrų (30% riebumo)
- cukrus: 100 gramų
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio (neprivaloma)
- citrinos sultys: iš 0,5 citrinos
- tarkuota citrinos žievelė: iš 1 citrinos
- tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 apelsino (neprivaloma)
- šviežios rozmarinos šakelės: kelios
- spanguolės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje cukrų, medų bei sviestą dedame į puodelį bei pakaitiname, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberiame kepimo sodą, gerai išmaišome bei dar šiek tiek pakaitiname. Nukeliame nuo ugnies.
2. Tuomet į karštą medaus mišinį suberiame prieskonius bei druską, išmaišome bei paliekame 5 minutes atvėsti.
3. Nuolat maišydamos medaus mišinį po vieną įmušame kiaušinius. Kaskart gerai išsukame.
4. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įsijojame į tešlą bei maišome, kol neliks sausų miltų.
5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame dvi 20 centimetrų kepimo formas.
6. Padaliname tešlą į 2 kepimo formas bei kepame biskvitus maždaug 20–25 minutes (arba kol pakils bei iškeps).
7. Iškeptus biskvitus išimame iš orkaitės bei atvėsiname. Vėliau viršų sulyginame (nupjauname kepurėles), o kiekvieną biskvitą supjaustome į dvi dalis.
8. Kremui viską sudedame į dubenį bei išplakame plaktuvu, kol masė sutirštės.
9. Į torto formą dedame vieno biskvito sluoksnį, užtepame kremo bei taip sluoksniuojame, kol sutepsite visą tortą.
10. Dedame į šaldytuvą bei geriausia paliekame per naktį arba bent 4 valandoms.
11. Išimame tortą iš formos. Puošiame likusiais biskvito (arba sausainių) trupiniais.
12. Puošiame šviežiomis rozmarino šakelėmis bei spanguolėmis.