Biskvitinis medaus tortas

Kategorija: Desertai


Biskvitinis medaus tortas

Paskelbė:
05 Lapkričio 2023

Ingredientai

Biskvitui:
  • cukrus: 120 gramų
  • skystas medus: 120 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • kepimo soda: 1 šaukštelio
  • prieskonių mišinys: 2 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir panašiai)
  • kiaušiniai: 2
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
  • miltai: 265 gramų
  • druska: žiupsnelio
Kremui:
  • grietinėlė: 500 mililitrų (bent 35% riebumo)
  • grietinė: 300 mililitrų (30% riebumo)
  • cukrus: 100 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio (neprivaloma)
  • citrinos sultys: iš 0,5 citrinos
  • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 citrinos
  • tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 apelsino (neprivaloma)
Papuošimui:
  • šviežios rozmarinos šakelės: kelios
  • spanguolės


Recepto paruošimas

1. Pradžioje cukrų, medų bei sviestą dedame į puodelį bei pakaitiname, kol sviestas ir cukrus ištirps. Suberiame kepimo sodą, gerai išmaišome bei dar šiek tiek pakaitiname. Nukeliame nuo ugnies.

2. Tuomet į karštą medaus mišinį suberiame prieskonius bei druską, išmaišome bei paliekame 5 minutes atvėsti.

3. Nuolat maišydamos medaus mišinį po vieną įmušame kiaušinius. Kaskart gerai išsukame.

4. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įsijojame į tešlą bei maišome, kol neliks sausų miltų.

5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame dvi 20 centimetrų kepimo formas.

6. Padaliname tešlą į 2 kepimo formas bei kepame biskvitus maždaug 20–25 minutes (arba kol pakils bei iškeps).

7. Iškeptus biskvitus išimame iš orkaitės bei atvėsiname. Vėliau viršų sulyginame (nupjauname kepurėles), o kiekvieną biskvitą supjaustome į dvi dalis.

8. Kremui viską sudedame į dubenį bei išplakame plaktuvu, kol masė sutirštės.

9. Į torto formą dedame vieno biskvito sluoksnį, užtepame kremo bei taip sluoksniuojame, kol sutepsite visą tortą.

10. Dedame į šaldytuvą bei geriausia paliekame per naktį arba bent 4 valandoms.

11. Išimame tortą iš formos. Puošiame likusiais biskvito (arba sausainių) trupiniais.

12. Puošiame šviežiomis rozmarino šakelėmis bei spanguolėmis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: