Raffaello tortas

Kategorija: Desertai


Raffaello tortas

Paskelbė:
04 Kovo 2022
Juk visi esame ragavę Raffaello saldainių. Jie mano mylimiausi. Tai yra blanširuotas migdolas apgaubtas kokosų kremu traškiame vaflyje ir padengtas kokosų drožlėmis. Tikriausiai, kad mėgtumėte šiuos saldainius kaip aš turite būti kokosų fanu. Man jų skonis - TOBULAS.




Ingredientai



  • kiaušiniai: 5
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
  • aliejus: 5 šaukštų
  • miltai: 230 gramų
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • druska: žiupsnelio

  • Kremui:
    • grietinėlė: 450 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio
    • minkštas sviestas: 200 gramų
    • kokoso drožlės: 50 gramų
    • nutarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.

  • Sulaistymui:
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • cukrus: 2 šaukštų
    • vanduo: 200 mililitrų

  • Apibarstymui:
    • kokosų drožlės


Recepto paruošimas



1. Pradžioje kiaušinius plakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Tada po truputį supilame aliejų bei vis plakame.
2. Kitame dubenyje išsijojame miltus, kepimo miltelius bei druską. Dalimis įmaišome į kiaušinių masę.
3. Tuomet tešlą supilame į kepimo formą bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35–45 minutes, kol kepinys iškeps.
4. Atvėsiname bei supjaustome atvėsusį biskvitą į tris dalis.
5. Po to kremui grietinėlę plakame iki standumo bei padedame į šaldytuvą.
6. Kambario temperatūros sviestą plakame su saldintu sutirštintu pienu, kol masė sutirštės. Dedame į šaldytuvą.
7. Kai abi masės atvės, išimame iš šaldytuvo bei sumaišome. Suberiame kokosų drožles bei citrinos žievelę, išmaišome.
8. Po to sirupui (biskvitams sulaistyti) skirtus produktus sumaišome.
9. Patarimas: Video galite matyti kaip teisingai išspausti apelsino arba citrinos sultis, kad gautumėte maksimalią naudą iš vaisiaus.
10. Į torto formą dedame vieną biskvito dalį, sulaistome sirupu bei užtepame trečdalį kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome bei užtepame kremo, tuomet dėkite paskutinį sluoksnį… Dalį kremo pasiliekame šonams aptepti. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimame iš šaldytuvo bei šonus aptepame kremu, apibarstome kokosų drožlėmis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: