Raffaello tortas
Kategorija: Desertai
Juk visi esame ragavę Raffaello saldainių. Jie mano mylimiausi. Tai yra blanširuotas migdolas apgaubtas kokosų kremu traškiame vaflyje ir padengtas kokosų drožlėmis. Tikriausiai, kad mėgtumėte šiuos saldainius kaip aš turite būti kokosų fanu. Man jų skonis - TOBULAS.
1. Pradžioje kiaušinius plakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Tada po truputį supilame aliejų bei vis plakame.
2. Kitame dubenyje išsijojame miltus, kepimo miltelius bei druską. Dalimis įmaišome į kiaušinių masę.
3. Tuomet tešlą supilame į kepimo formą bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35–45 minutes, kol kepinys iškeps.
4. Atvėsiname bei supjaustome atvėsusį biskvitą į tris dalis.
5. Po to kremui grietinėlę plakame iki standumo bei padedame į šaldytuvą.
6. Kambario temperatūros sviestą plakame su saldintu sutirštintu pienu, kol masė sutirštės. Dedame į šaldytuvą.
7. Kai abi masės atvės, išimame iš šaldytuvo bei sumaišome. Suberiame kokosų drožles bei citrinos žievelę, išmaišome.
8. Po to sirupui (biskvitams sulaistyti) skirtus produktus sumaišome.
9. Patarimas: Video galite matyti kaip teisingai išspausti apelsino arba citrinos sultis, kad gautumėte maksimalią naudą iš vaisiaus.
10. Į torto formą dedame vieną biskvito dalį, sulaistome sirupu bei užtepame trečdalį kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome bei užtepame kremo, tuomet dėkite paskutinį sluoksnį… Dalį kremo pasiliekame šonams aptepti. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimame iš šaldytuvo bei šonus aptepame kremu, apibarstome kokosų drožlėmis. Skanaujame!
Ingredientai
- kiaušiniai: 5
- cukrus: 200 gramų
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- aliejus: 5 šaukštų
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- druska: žiupsnelio
- Kremui:
- grietinėlė: 450 gramų
- saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio
- minkštas sviestas: 200 gramų
- kokoso drožlės: 50 gramų
- nutarkuotos citrinos žievelės: iš 1 vnt.
- Sulaistymui:
- citrinos sultys: iš 1 vnt.
- cukrus: 2 šaukštų
- vanduo: 200 mililitrų
- Apibarstymui:
- kokosų drožlės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje kiaušinius plakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Tada po truputį supilame aliejų bei vis plakame.
2. Kitame dubenyje išsijojame miltus, kepimo miltelius bei druską. Dalimis įmaišome į kiaušinių masę.
3. Tuomet tešlą supilame į kepimo formą bei kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35–45 minutes, kol kepinys iškeps.
4. Atvėsiname bei supjaustome atvėsusį biskvitą į tris dalis.
5. Po to kremui grietinėlę plakame iki standumo bei padedame į šaldytuvą.
6. Kambario temperatūros sviestą plakame su saldintu sutirštintu pienu, kol masė sutirštės. Dedame į šaldytuvą.
7. Kai abi masės atvės, išimame iš šaldytuvo bei sumaišome. Suberiame kokosų drožles bei citrinos žievelę, išmaišome.
8. Po to sirupui (biskvitams sulaistyti) skirtus produktus sumaišome.
9. Patarimas: Video galite matyti kaip teisingai išspausti apelsino arba citrinos sultis, kad gautumėte maksimalią naudą iš vaisiaus.
10. Į torto formą dedame vieną biskvito dalį, sulaistome sirupu bei užtepame trečdalį kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome bei užtepame kremo, tuomet dėkite paskutinį sluoksnį… Dalį kremo pasiliekame šonams aptepti. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms. Išimame iš šaldytuvo bei šonus aptepame kremu, apibarstome kokosų drožlėmis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
tortas, raffaello tortas, kiausiniai, grietinele, kokoso drozles, sviestas, citrinos zieve
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Veganiški keksiukai su razinomis
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Tortas „Raffaello“
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Kavos keksiukai
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Citrininis pyragas
Tortas "Krepvilis"
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Orinukai (arba morengai)
BLYNAI SU RICOTTA
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
CITRININIS KOKTEILIS
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis