Gaivus nekeptas tortas su rikota

Kategorija: Desertai


Gaivus nekeptas tortas su rikota

Paskelbė:
25 Kovo 2019
INGREDIENTAI:


PAGRINDUI:
125 gramaisausainių
50 gramųkedro riešutų
50 gramųsviesto
ĮDARUI:
250 gramųrikotos
150 mililitrųgrietinėlės, 35% riebumo
120 mililitrųkondensuoto pieno, saldinto
0.5 šaukštomedaus
0.5 vienetocitrinų (žievelės ir sulčių)
25 mililitraivandens
1.5 šaukštoželatinos


PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.

1.
Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.

2.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.

3.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite.

4.
18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.

5.
Šaltą grietinėlę gerai išplakite. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.

6.
Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: