Gaivus nekeptas tortas su rikota
Kategorija: Desertai
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.
3.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite.
4.
18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.
5.
Šaltą grietinėlę gerai išplakite. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.
6.
Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.
PAGRINDUI: | ||
125 gramai | sausainių | |
50 gramų | kedro riešutų | |
50 gramų | sviesto | |
ĮDARUI: | ||
250 gramų | rikotos | |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% riebumo | |
120 mililitrų | kondensuoto pieno, saldinto | |
0.5 šaukšto | medaus | |
0.5 vieneto | citrinų (žievelės ir sulčių) | |
25 mililitrai | vandens | |
1.5 šaukšto | želatinos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.
3.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite.
4.
18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.
5.
Šaltą grietinėlę gerai išplakite. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.
6.
Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Pyragas su maskarpone
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Klasikinis medaus tortas
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Raudonojo aksomo tortas
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas „Raffaello“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tortas „Juodasis miškas“
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Desertas: Želė "Mozaika"