Kriaušinis - karamelinis tortas Velykoms
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Biskvitui:
- kiaušiniai: 5
- cukrus: 230 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 65 gramų
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- Pirmam pertepimui:
- konservuotos kriaušės: 1 indelio
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- 35% riebumo grietinėlė: 300 mililitrų
- kriaušių tyrelė: 160 gramų
- Antram pertepimui:
- Rududu: 1 indelio
- sviestas: 100 gramų
- šokoladiniai lašeliai: 1 saujelės (arba šokolado gabaliukai)
- Sulaistymui:
- skystis nuo konservuoti kriaušių: pagal poreikį
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
2. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
3. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite tešlą.
4. Pilkite į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 35 minutes.
5. Atvėsinkite ir biskvitą perpjaukite į tris dalis.
6. Tuomet nuo konservuotų kriaušių nupilkite skystį.
7. Kriaušes supjaustykite nedideliais gabaliukais.
8. Grietinėlę išplakite iki standžių putų su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
9. Tada skystį nuo konservuotų kriaušių maišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Galite šiek tiek įpilti vandens, turi gautis skanus saldžiarūgštis sirupas.
10. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukite su rududu, kol gausitę vientisą masę.
11. Įmaišykite šokolado gabaliukus.
12. Biskvitą dėkite į kepimo formą arba torto dekoravimo žiedą.
13. Sulaistykite sirupu ir patepkite kriaušių tyrele.
14. Dėkite ant viršaus kriaušių gabaliukus. Klokite pusę kiekio plaktos grietinėlės.
15. Dėkite antrąjį biskvitą ir sulaistykite sirupu.
16. Tepkite sviesto ir rududu kremu.
17. Dėkite trečiąjį biskvitą ir sulaistykite sirupu.
18. Patepkite kriaušių tyrele. Dėkite ant viršaus kriaušių gabaliukus.
19. Klokite likusį kiekį plaktos grietinėlės.
20. Dėkite tortą į šaldytuvą "pailsėti" per visą naktį.
21. Puoškite pagal fantaziją ir norus. Lepinkitės!
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Raffaello tortas
Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Aguonų tortas su maskarpone
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Argentiniešiki sausainiai - verti didžiausių pagyrų!
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Skanūs, paprasti ir sveiki varškėčiai su aguonomis
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Tortas „Raffaello“
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
Nepaprastas varškės pyragas
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
Beatos šokoladinis pyragas su rududu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu