Sausainiai VILNIUS su glajumi
Kategorija: Desertai
Šie Vilniaus sausainiai yra labai mano pamilti. Nerealiai juos mėgstu prie puodelio kavos ar arbatos. Pagaminkite ir palepinkite visą savo šeimą.
1. Pirmiausia sausainiams minkštą sviestą plakame su cukrumi, kol masė tampa puri, tai trunka maždaug 10 minučių.
2. Tuomet įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų ir įmaišome miltus.
3. Tada per konditerinį maišelį išspaudžiame pailgus sausainius.
4. Kepame iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes. Paliekame atvėsti skardoje.
5. Kremas: Cukraus pudrą, vandenį, vanilę bei sviestą išplakame kartu.
6. Dubenį su kremu pastatome į indą su šiltu vandeniu ir maišome, kol kremas įgauna ~40 laipsnių temperatūrą.
7. Padaliname kremą į dvi dalis, pusę sumaišome su kakava.
8. Kremu dekoruojame atvėsusius sausainius.
9. Leidžiame kelias valandas kremui padžiūti. Skanaujame!
Ingredientai
- Sausainiams:
- miltai: 265 gramų
- minkštas sviestas: 170 gramų
- kiaušiniai: 3 (M dydžio)
- cukrus: 155 gramų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Glajui:
- cukraus pudra: 385 gramų
- minkštas sviestas: 50 gramų
- virintas, šaltas vanduo: 35 gramų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- tamsi kakava: 6 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sausainiams minkštą sviestą plakame su cukrumi, kol masė tampa puri, tai trunka maždaug 10 minučių.
2. Tuomet įmušame kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų ir įmaišome miltus.
3. Tada per konditerinį maišelį išspaudžiame pailgus sausainius.
5. Kremas: Cukraus pudrą, vandenį, vanilę bei sviestą išplakame kartu.
6. Dubenį su kremu pastatome į indą su šiltu vandeniu ir maišome, kol kremas įgauna ~40 laipsnių temperatūrą.
7. Padaliname kremą į dvi dalis, pusę sumaišome su kakava.
8. Kremu dekoruojame atvėsusius sausainius.
9. Leidžiame kelias valandas kremui padžiūti. Skanaujame!
Raktažodžiai:
sausainiai, kiausiniai, cukrus, tamsi kakava, vanilinis cukrus, glajus, kakava, sviestas
Kavos keksiukai
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Šokoladinis tiramisų tortas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Red velvet tortas su švelniu kremu
Migdolų pyragas su uogiene
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Morengai su sviestiniu kremu
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Sausainiai su persikais
DESERTAS: RUDIS SU "OREO" SAUSAINIAIS
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
NAMINIAI MACARONS
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Orinukai (arba morengai)
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Tortas "Krepvilis"
Kokosiniai sausainiai