Saldūs pyragėliai su riešutais ir šokoladiniu glajumi
Kategorija: Desertai
Skubu su jumis pasidalinti itin fantastišku receptu! Visai netyčia vartant receptų knygas už akių užkliuvo šie saldūs pyragėliai su riešutais ir šokoladiniu glajumi. Atrodo, kas čia tokio, paprasti pyragaičiai ir tiek, bet tikrai baisiai apsigavau. Nuostabus desertas šiaip pasilepinti ar net ant švenčių stalo patiekti! Skonis 10/10 be jokios abejonės. Mėginkite gaminti kartu ir lepinkitės šiuo fantastišku skoniu! :)))
1. Saldūs pyragėliai: Migdolus pakepinkite orkaitėje ir susmulkinkite.
2. Miltelinį cukrų persijokite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų (geras 2 minutes), sumaišykite su susmulkintais migdolais ir tarkuotu šokoladu.
4. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (aš naudojau ganėtinai plačią, tad jie gavosi plonoki. Norint storesnių naudojame siaurą skardą).
5. Kepame orkaitėje maždaug valandą 170 laipsnių temperatūroje.
6. Glajus: Nurodytus produktus išlydykite garų vonelėje ir gerai sumaišykite.
7. Po to riešutinį lakštą supjaustykite kvadratėliais arba išspauskite rutuliukus (su stikline). Juos ištepkite glajumi ir apibarstykite migdolų plokštelėmis (galite jas pakepinti orkaitėje, kad pagelstų). Skanaus!
Ingredientai
- Tešlai:
- kiaušinių baltymai: 6
- miltelinis cukrus: 150 gramų
- valyti migdolai: 150 gramų
- šokoladas: 50 gramų
- Glajui:
- šokoladas: 100 gramų
- sviestas: 50 gramų
- plakamoji grietinėlė: 50 gramų
- tirpi kava: 1 arbatinio šaukštelio
- brendis: 1 valgomojo šaukšto
- migdolų plokštelės
Recepto paruošimas
1. Saldūs pyragėliai: Migdolus pakepinkite orkaitėje ir susmulkinkite.
2. Miltelinį cukrų persijokite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų (geras 2 minutes), sumaišykite su susmulkintais migdolais ir tarkuotu šokoladu.
4. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (aš naudojau ganėtinai plačią, tad jie gavosi plonoki. Norint storesnių naudojame siaurą skardą).
5. Kepame orkaitėje maždaug valandą 170 laipsnių temperatūroje.
6. Glajus: Nurodytus produktus išlydykite garų vonelėje ir gerai sumaišykite.
7. Po to riešutinį lakštą supjaustykite kvadratėliais arba išspauskite rutuliukus (su stikline). Juos ištepkite glajumi ir apibarstykite migdolų plokštelėmis (galite jas pakepinti orkaitėje, kad pagelstų). Skanaus!
Raktažodžiai:
kiausiniai, kiausiniu baltymai, cukrus, pyrageliai, desertai, sokoladas, sviestas, grietinele, brendis
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Torrone arba itališkas desertas Nuga
KOKTEILIS SU ŠOKOLADINIU KREMU
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Dalgona sūrio desertas
Orinukai (arba morengai)
Velykinis citrinų keksas
Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Trapūs pyragėliai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Sūrio ir kumpio pyragėliai
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Pyragėliai su džiovintais grybais
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Karaimų kibinai/pyragėliai
SALDŪS ŠUNIUKAI