Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
Kategorija: Desertų receptai

Kalėdos su fantastiškai skaniais imbieriniais sausainiais be gliuteno!
Imbieriniai sausainiai kiekvienais metais kvepia tikromis Kalėdomis! Kaip aš juos mėgstu! Jais gali nudžiuginti visą šeimą bei apsilankiusius draugus!
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame iki vientisos masės, suberiame cukrų ir dar kartą išsukame kol masė pasidaro vientisa.
2. Sukant masę po vieną įmušame kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su ksantano guma. Aš pati maišau plaktuvu tešlai, bet galite tešlą maišyti ir mediniu šaukštu.
3. Kai jau tešla pasidaro pakankamai stangri, išminkome ir įvynioję į plėvelę padedame maždaug 4 valandoms arba per visą naktį į šaldytuvą.
4. Po to orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
5. O tuomet dalis, kuri man suteikė daugiausia džiaugsmo, kai pavyko dėl įdėtos ksantano gumos! :) Pabarstome ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir iškočiojame ją maždaug 5 milimetrų storio. Tada išspaudžiame norimas figūras.
6. Sausainius dedame į paruoštą kepimo skardą ir kepame maždaug 10-12 minučių.
7. Iškeptus sausainius paliekame atvėsti ir jei norisi, papuošiame cukraus glajumi.
8. Tegul jūsų visų namai pakvimpa pačių keptais imbieriniais sausainiais be gliuteno! Skanaus! :)
Imbieriniai sausainiai kiekvienais metais kvepia tikromis Kalėdomis! Kaip aš juos mėgstu! Jais gali nudžiuginti visą šeimą bei apsilankiusius draugus!
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 2
- medus: 4 valgomųjų šaukštų
- miltai: 50 gramų (naudojau "Organ" savaime kylančius miltus be gliuteno)
- ksantano guma: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
- maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
- malti kvapnieji pipirai, maltas cinamonas, malti gvazdikėliai, muskatas: po 1 arbatinį šaukštelį
- kardamonas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame iki vientisos masės, suberiame cukrų ir dar kartą išsukame kol masė pasidaro vientisa.
2. Sukant masę po vieną įmušame kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su ksantano guma. Aš pati maišau plaktuvu tešlai, bet galite tešlą maišyti ir mediniu šaukštu.
3. Kai jau tešla pasidaro pakankamai stangri, išminkome ir įvynioję į plėvelę padedame maždaug 4 valandoms arba per visą naktį į šaldytuvą.
4. Po to orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
5. O tuomet dalis, kuri man suteikė daugiausia džiaugsmo, kai pavyko dėl įdėtos ksantano gumos! :) Pabarstome ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir iškočiojame ją maždaug 5 milimetrų storio. Tada išspaudžiame norimas figūras.
6. Sausainius dedame į paruoštą kepimo skardą ir kepame maždaug 10-12 minučių.
7. Iškeptus sausainius paliekame atvėsti ir jei norisi, papuošiame cukraus glajumi.
8. Tegul jūsų visų namai pakvimpa pačių keptais imbieriniais sausainiais be gliuteno! Skanaus! :)
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, rudas cukrus, sausainiai, kalediniai sausainiai, kiausiniai, medus, miltai, pipirai, cinamonas, gvazdikeliai
Panašūs receptai

Kalėdiniai sausainiai Žvaigždutės

Švediški ploni imbieriniai meduoliai - Kalėdiniai sausainiai Žvaigždutės

VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Keksiukai su Nutella

Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi

Kvapnūs Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Kit Kat tortas

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais

Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais

Sausainiai VILNIUS su glajumi