Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
Kategorija: Desertai
Kalėdos su fantastiškai skaniais imbieriniais sausainiais be gliuteno!
Imbieriniai sausainiai kiekvienais metais kvepia tikromis Kalėdomis! Kaip aš juos mėgstu! Jais gali nudžiuginti visą šeimą bei apsilankiusius draugus!
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame iki vientisos masės, suberiame cukrų ir dar kartą išsukame kol masė pasidaro vientisa.
2. Sukant masę po vieną įmušame kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su ksantano guma. Aš pati maišau plaktuvu tešlai, bet galite tešlą maišyti ir mediniu šaukštu.
3. Kai jau tešla pasidaro pakankamai stangri, išminkome ir įvynioję į plėvelę padedame maždaug 4 valandoms arba per visą naktį į šaldytuvą.
4. Po to orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
5. O tuomet dalis, kuri man suteikė daugiausia džiaugsmo, kai pavyko dėl įdėtos ksantano gumos! :) Pabarstome ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir iškočiojame ją maždaug 5 milimetrų storio. Tada išspaudžiame norimas figūras.
6. Sausainius dedame į paruoštą kepimo skardą ir kepame maždaug 10-12 minučių.
7. Iškeptus sausainius paliekame atvėsti ir jei norisi, papuošiame cukraus glajumi.
8. Tegul jūsų visų namai pakvimpa pačių keptais imbieriniais sausainiais be gliuteno! Skanaus! :)
Imbieriniai sausainiai kiekvienais metais kvepia tikromis Kalėdomis! Kaip aš juos mėgstu! Jais gali nudžiuginti visą šeimą bei apsilankiusius draugus!
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 2
- medus: 4 valgomųjų šaukštų
- miltai: 50 gramų (naudojau "Organ" savaime kylančius miltus be gliuteno)
- ksantano guma: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
- maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
- malti kvapnieji pipirai, maltas cinamonas, malti gvazdikėliai, muskatas: po 1 arbatinį šaukštelį
- kardamonas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukame iki vientisos masės, suberiame cukrų ir dar kartą išsukame kol masė pasidaro vientisa.
2. Sukant masę po vieną įmušame kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su ksantano guma. Aš pati maišau plaktuvu tešlai, bet galite tešlą maišyti ir mediniu šaukštu.
3. Kai jau tešla pasidaro pakankamai stangri, išminkome ir įvynioję į plėvelę padedame maždaug 4 valandoms arba per visą naktį į šaldytuvą.
4. Po to orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
5. O tuomet dalis, kuri man suteikė daugiausia džiaugsmo, kai pavyko dėl įdėtos ksantano gumos! :) Pabarstome ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir iškočiojame ją maždaug 5 milimetrų storio. Tada išspaudžiame norimas figūras.
6. Sausainius dedame į paruoštą kepimo skardą ir kepame maždaug 10-12 minučių.
7. Iškeptus sausainius paliekame atvėsti ir jei norisi, papuošiame cukraus glajumi.
8. Tegul jūsų visų namai pakvimpa pačių keptais imbieriniais sausainiais be gliuteno! Skanaus! :)
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, rudas cukrus, sausainiai, kalediniai sausainiai, kiausiniai, medus, miltai, pipirai, cinamonas, gvazdikeliai
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Mieliniai čirviniai blynai - vaflinės širdelės su bananais
Keksiukai su Nutella
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Kalėdinis varškės tinginys
Sveiki avižiniai sausainiai
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
Migdolų pyragas su uogiene
Plikytos tešlos tortas Karpatka su plikytu kremu
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Tarteletė su vaisiais
Traškūs avižiniai sausainiai
Sausainiai su varške „Vokeliai“