Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Šie veganiški pyragėliai yra puikus desertas tiems, kurie vengia pieno produktų ar ieško sveikesnės alternatyvos tradiciniams sūrio pyragams. Jie yra ne tik skanūs, bet ir kupini maistinių medžiagų.
Nauda sveikatai:
- Anakardžiai – geras sveikųjų riebalų, baltymų ir mineralų šaltinis.
- Riešutai – suteikia energijos ir papildomai praturtina pyragėlius skaidulomis.
- Avietės – turtingos antioksidantais, vitaminais C ir skaidulomis.
- Klevų sirupas – natūralus saldiklis, turintis mažiau apdorotų cukrų.
Ingredientai
- Graikiniai riešutai: 40 g
- Lazdyno riešutai: 20 g (galima pakeisti graikiniais)
- Avižiniai dribsniai: 40 g
- Datulės: 4 vnt. (be kauliukų)
- Kokosų aliejus: 1 arb. š.
- Klevų sirupas: 30 ml (arba agavų sirupas)
- Cinamonas: žiupsnis
- Anakardžiai: 100 g
- Kokosų kremas: 60 ml (kokosų pieno iš skardinės kietosios dalies)
- Klevų sirupas: 30 ml (arba agavų sirupas)
- Citrinos sultys: 10 ml (šviežios)
- Vanilės aromatas: keli lašai
- Druska: žiupsnis
- Anakardžiiai: 20 g
- Kokosų kremas: 15 ml
- Klevų sirupas: 10 ml (arba agavų sirupas)
- Druska: žiupsnis
- Avietės: 40 g (šaldytos)
Recepto paruošimas
1. Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g. ir 20g. atskiruose indeliuose) ir palaikyti ne mažiau 30 min.
2. Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.
3. Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm. skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.
4. Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.
5. Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių.
6. Į kiekvieną formelę įsidės maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.
7. Palaukus 30 min sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių.
8. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val., o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.