Veganiškas saldumynas be glitimo: Riešutų sviesto pyragėliai be miltų
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Desertų receptai

Šie veganiški riešutų sviesto pyragėliai be glitimo yra puikus sveikas pasirinkimas saldumynų mėgėjams. Jie gaminami iš bananų, avinžirnių ir riešutų sviesto, todėl yra maistingi ir sotūs. Be to, jų tekstūra yra švelni, o saldumo kiekis gali būti pritaikytas pagal jūsų norus. Šis receptas – puikus būdas pasimėgauti skaniais ir sveikais desertais be glitimo!
Nauda sveikatai:
- Avinžirniai – puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, kurie padeda palaikyti energiją ir sotumą.
- Bananai – natūralus saldiklis, praturtintas kaliu ir vitaminais.
- Riešutų sviestas – sveiki riebalai ir baltymai, kurie prisideda prie širdies sveikatos.
- Klevų sirupas – natūralus saldiklis, turintis mažesnį glikemijos indeksą nei cukrus.
- Juodas šokoladas – turi antioksidantų ir gerina nuotaiką.
Ingredientai
- konservuoti arba virti avinžirniai: 1,25 stiklinės (200 gramų)
- bananai: 2 dideli (240 gramų)
- riešutų sviestas: trečdalio stiklinės (95 gramų)
- kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (23 gramų)
- klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- jūros druska: žiupsnelio
- smulkinti riešutai: 2 valgomųjų šaukštų (pekano, migdolų, pistacijų)
- ištirpintas juodas šokoladas: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bananus sutriname šakute arba bulvių grustuvu.
2. Virtus arba konservuotus avinžirnius sutriname iki vientisos masės maisto procesoriumi.
3. Tada dubenyje sumaišome su bananais, ištirpintu kokosų aliejumi bei likusiais ingredientais.
4. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
5. Sukrečiame masę, palyginame, kad būtų tolygi ir apibarstome riešutais.
6. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-35 minutes.
7. Atvėsusį pyragą supjaustome nedideliais kvadratėliais. Apšlakstome tirpintu juoduoju šokoladu ir lepinamės!
Panašūs receptai











