Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Kategorija: Desertai
Toks desertas yra ganėtinai lengvai pagaminamas ir nuostabaus skonio. Šių šokoladinių pyragaičių net nereikės kepti!
Jeigu mėgstate kokosą, šis skanumynas tikrai Jums tiks, nors valgė ir tie, kurie nėra didžiuliai kokoso mėgėjai.
1. Šokoladinis sluoksnis: Datules užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 10 minučių pastovėti.
2. Paskui vandenį nupilame.
3. Tada kokoso drožles, kakavą, klevų sirupą bei nusunktas datules susmulkiname maisto trintuvu iki vientisos lipnios masės (apie 10 sekundžių).
4. Keksiukų formoje išdėliojame popierines formeles.
5. Tuomet paskirstome susmulkintą masę ir gerai prispaudžiame prie dugno bei kraštelių.
6. Kokosinis sluoksnis: Į kokteilinę sudedame kokoso drožles, jogurtą, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų bei plakame keletą sekundžių, iki vientisos masės.
7. Tuomet gautą kremą sudedame ant šokoladinių pagrindų ir šiek tiek paspaudžiame.
8. Dedame į šaldymo kamerą.
9. Kai jau pyragaičiai sustingsta, išimame iš kameros tiek, kiek tuo metu suvalgysime, nuo vis dar sušalusių nuimame popierinius sijonėlius, palaikome maždaug 15 minučių kambario temperatūroje ir lepinamės!
Jeigu mėgstate kokosą, šis skanumynas tikrai Jums tiks, nors valgė ir tie, kurie nėra didžiuliai kokoso mėgėjai.
Ingredientai
- Šokoladiniam sluoksniui:
- džiovintos datulės: 100 gramų (be kauliukų)
- kokoso drožlės: 30 gramų
- ekologiška natūrali kakava: 24 gramų
- klevų sirupas: 15 gramų
- Kokosiniam sluoksniui:
- kokoso drožlės: 90 gramų
- kokosų skonio jogurtas: 160 gramų
- klevų sirupas: 60 gramų
- ištirpintas kokosų aliejus: 28 gramų
Recepto paruošimas
1. Šokoladinis sluoksnis: Datules užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 10 minučių pastovėti.
2. Paskui vandenį nupilame.
3. Tada kokoso drožles, kakavą, klevų sirupą bei nusunktas datules susmulkiname maisto trintuvu iki vientisos lipnios masės (apie 10 sekundžių).
4. Keksiukų formoje išdėliojame popierines formeles.
5. Tuomet paskirstome susmulkintą masę ir gerai prispaudžiame prie dugno bei kraštelių.
6. Kokosinis sluoksnis: Į kokteilinę sudedame kokoso drožles, jogurtą, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų bei plakame keletą sekundžių, iki vientisos masės.
7. Tuomet gautą kremą sudedame ant šokoladinių pagrindų ir šiek tiek paspaudžiame.
8. Dedame į šaldymo kamerą.
9. Kai jau pyragaičiai sustingsta, išimame iš kameros tiek, kiek tuo metu suvalgysime, nuo vis dar sušalusių nuimame popierinius sijonėlius, palaikome maždaug 15 minučių kambario temperatūroje ir lepinamės!
Raktažodžiai:
datules, kokoso drozles, kakava, klevu sirupas, jogurtas, desertas, pyragaiciai, kokosu aliejus
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Saldainiai: braškės šokolade - greitai pagaminamas desertas
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Kokosiniai sausainiai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Saldainiai Rafaelo
šokolado ir avokado triufeliai
SVEIKAS ANANASINIS KOKTEILIS
Paprastas ir naudingas grikių desertas
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Raffaello tortas
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
Veganiškas šokoladinis humusas
Kokosiniai batonėliai Bounty be cukraus
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Tortas „Raffaello“
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS