Keptas bananas, apšlakstytas klevų sirupu, su avietėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai

Šis paprastas ir skanus desertas su keptais bananais, apšlakstytas klevų sirupu, ir šaldytomis avietėmis, yra puikus pasirinkimas, jei norite greitai paruošti sveiką ir saldų užkandį. Kepti bananai su sirupu tampa itin saldūs ir minkšti, o avietės suteikia šviežumo ir rūgštumo.
Nauda sveikatai:
- Bananas yra puikus kalio šaltinis, kuris padeda palaikyti normalią širdies veiklą ir kraujospūdį.
- Klevų sirupas yra natūralus saldiklis, turintis antioksidantų ir būdingas švelniu saldumu.
- Lazdyno riešutai turi daug sveikųjų riebalų ir baltymų, kurie padeda užtikrinti ilgalaikį sotumą ir sveiką širdį.
- Avietės yra puikus vitamino C šaltinis, stiprinantis imunitetą.
Ingredientai
- bananai: 1
- klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- lazdyno riešutai: 1 saujelės
- avietės: 1 saujelės (naudoju šaldytas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bananą nuplaukite.
2. Tada bananą perpjaukite perpus.
4. Bananą dėkite į kepimo skardą ir apšlakstykite klevų sirupu.
5. Dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 10 minučių.
6. Iškepusį bananą pabarstykite susmulkintais lazdyno riešutais bei avietėmis. Lepinkitės!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Desertai, saldumynai ir saldainiai, veganiški patiekalai, veganiškas desertas, bananai.
Panašūs receptai

Keptas bananas, apšlakstytas klevų sirupu, su avietėmis ir saujele lazdyno riešutų

Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais

Veganiški avižinių miltų blyneliai be glitimo

Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės

Veganiškas saldumynas be glitimo: Riešutų sviesto pyragėliai be miltų

Veganiški avižiniai sausainiai be riebalų, be cukraus ir be glitimo

Desertas - veganiški šokoladiniai putėsiai

Avižų košė su keptais bananais

Paprastai pagaminamas veganiškas šokoladinis pupelių pyragas

Veganiški abrikosų saldainiai be glitimo

Konservuotų avinžirnių humusas su avokadu ir česnaku

Šokoladiniai blynai be glitimo ir pridėtinio cukraus