Purūs varškės žagarėliai
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Varškės: 250 g (9 proc. riebumo)
- Miltai: 200 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Cukrus: 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
- Kepimo milteliai: 2 arb. š.
- Druska: žiupsnelis
- Apelsino žievelė: nuo 1 vnt.
- Cukrus: 4 valg. š.
- Vanduo: keli šaukštai
- Citrinos žievelė: šiek tiek
- Citrinos sultys: keli lašai
- Apelsino žievelė: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Dubenyje iki vientisos masės sutrinti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniais, apelsino žievelėmis.
2. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos.
3. Po truputį vis maišant į varškės masę berti miltus.
4. Išminkytą tešlą perkelti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus.
5. Iškočioti ~ 1 cm storio lakštą. Supjaustyti norimo dydžio juostelėmis. Centre pasidaryti išilginį pjūvį, perkišti vieną iš tešlos gabalėlio galą išverčiant į priešingą pusę.
6. Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol išsipūs ir gražiai parus. Iškeptus sudėti ant popierinio rankšluosčio.
7. Sirupui: į prikaistuvį įberti cukraus, šiek tiek vandens, apelsino, citrinos žievelių ir citrinos sulčių. Kaitinti iki burbuliavimo.
8. Žagarėlius sulaistyti paruoštu citrusiniu sirupu, apibarstyti cukraus pudra ir skanauti.
Panašūs receptai











