Žagarėliai
Kategorija: Desertai
Ingredientai
Kiaušiniai 2vnt
Cukrus 50g
Grietine 300g
Miltai 300-400g
Kepimo milteliai 1 a.š
Druska žiupsnelis
Aliejus (kepimui)
Gaminimo eiga
Kiaušinius , cukrų ir grietine išplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
Po truputi berkite miltus į išplaktus kiaušinius, grietine ir užminkykite tešla.
Tešla neturi būti kieta ir truputi lipti prie ranku.
Ant stalo pasibarstykite miltų ir iškočiokite apie 0,5cm storio lakštą.
Pjaustykite nedidelius gabalėlius.
Formuokite žagarėlius ir virkite įkaitintame aliejuje.
Iškeptus žagarėlius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus
Kiaušiniai 2vnt
Cukrus 50g
Grietine 300g
Miltai 300-400g
Kepimo milteliai 1 a.š
Druska žiupsnelis
Aliejus (kepimui)
Gaminimo eiga
Kiaušinius , cukrų ir grietine išplakite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
Po truputi berkite miltus į išplaktus kiaušinius, grietine ir užminkykite tešla.
Tešla neturi būti kieta ir truputi lipti prie ranku.
Ant stalo pasibarstykite miltų ir iškočiokite apie 0,5cm storio lakštą.
Pjaustykite nedidelius gabalėlius.
Formuokite žagarėlius ir virkite įkaitintame aliejuje.
Iškeptus žagarėlius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus
Trapūs varškiniai žagarėliai
Klasikinis medaus tortas
Soti naminė pica
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Labai skanios spurgos
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Kopūstų pyragas
Raudonojo aksomo tortas
KEPTI VARŠKĖTUKAI
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Šventėms – tortas „Snickers“
Sausainiai su persikais
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Mielinės spurgos su džemu
Žagereliai
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
SALDŪS ŠUNIUKAI
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Kiaušinius dažome natūraliai
kalėdinis Salomėjos vyniotinis
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?