Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Kategorija: Desertai
Šis trupininis pyragas su rikota ir uogomis šiek tiek primena keptą sūrio pyragą. Įdarą gaminau iš rikotos ir varškės. Jis buvo gana kremiškas, labiau jautėsi rikota nei varškė.
Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.
1. Į didelį indą suberti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
2. Su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.
3. Lengvai išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Rankomis ar šaukštu išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.
4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus. Sutrinti blenderiu iki vientisos, purios masės.
5. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
6. Į formą suberti kiek daugiau nei 2/3 tešlos. Pirštais suformuoti pagrindą. padaryti daugmaž 3 cm kraštus. Pagrindą palyginti šaukštu.
7. Supilti įdarą. Uogas sumaišyti su krakmolu. Jas užberti ant įdaro.
8. Užbarstyti likusią tešlą.
9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
10. Leisti pyragui visiškai atvėsti. Galima per naktį palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.
Ingredientai
- Tešlai:
- kvietiniai miltai: 270 gramų (2,25 stiklinės)
- šaltas sviestas: 120 gramų
- kiaušiniai: 1 (M dydžio)
- cukrus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- rikota: 250 gramų
- 9% riebumo biri varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2 (M dydžio)
- cukrus: 80 gramų (trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto)
- vanilinis cukrus
- Uogoms:
- avietės: 12 gramų (1 stiklinės)
- šilauogės: 70 gramų (0,5 stiklinės)
- kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Į didelį indą suberti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
2. Su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.
3. Lengvai išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Rankomis ar šaukštu išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.
4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus. Sutrinti blenderiu iki vientisos, purios masės.
5. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
6. Į formą suberti kiek daugiau nei 2/3 tešlos. Pirštais suformuoti pagrindą. padaryti daugmaž 3 cm kraštus. Pagrindą palyginti šaukštu.
7. Supilti įdarą. Uogas sumaišyti su krakmolu. Jas užberti ant įdaro.
8. Užbarstyti likusią tešlą.
9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
10. Leisti pyragui visiškai atvėsti. Galima per naktį palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Raktažodžiai:
miltai, sviestas, kiausiniai, rikota, uogos, cukrus, kepimo milteliai, vanilinis cukrus, druska, varske, avietes, silauoges, krakmolas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Veganiška bananų duona - pyragas
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Nepaprastas varškės pyragas
Rumuniškas varškės pyragas
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas
Trapus obuolių pyragas su karamele
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu