Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Kategorija: Desertų receptai
Šis trupininis pyragas su rikota ir uogomis šiek tiek primena keptą sūrio pyragą. Įdarą gaminau iš rikotos ir varškės. Jis buvo gana kremiškas, labiau jautėsi rikota nei varškė.
Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.
1. Į didelį indą suberti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
2. Su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.
3. Lengvai išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Rankomis ar šaukštu išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.
4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus. Sutrinti blenderiu iki vientisos, purios masės.
5. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
6. Į formą suberti kiek daugiau nei 2/3 tešlos. Pirštais suformuoti pagrindą. padaryti daugmaž 3 cm kraštus. Pagrindą palyginti šaukštu.
7. Supilti įdarą. Uogas sumaišyti su krakmolu. Jas užberti ant įdaro.
8. Užbarstyti likusią tešlą.
9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
10. Leisti pyragui visiškai atvėsti. Galima per naktį palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.
Ingredientai
- Tešlai:
- kvietiniai miltai: 270 gramų (2,25 stiklinės)
- šaltas sviestas: 120 gramų
- kiaušiniai: 1 (M dydžio)
- cukrus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus
- druska: žiupsnelio
- Įdarui:
- rikota: 250 gramų
- 9% riebumo biri varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2 (M dydžio)
- cukrus: 80 gramų (trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto)
- vanilinis cukrus
- Uogoms:
- avietės: 12 gramų (1 stiklinės)
- šilauogės: 70 gramų (0,5 stiklinės)
- kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Į didelį indą suberti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
2. Su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.
3. Lengvai išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Rankomis ar šaukštu išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.
4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus. Sutrinti blenderiu iki vientisos, purios masės.
5. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
6. Į formą suberti kiek daugiau nei 2/3 tešlos. Pirštais suformuoti pagrindą. padaryti daugmaž 3 cm kraštus. Pagrindą palyginti šaukštu.
7. Supilti įdarą. Uogas sumaišyti su krakmolu. Jas užberti ant įdaro.
8. Užbarstyti likusią tešlą.
9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
10. Leisti pyragui visiškai atvėsti. Galima per naktį palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
miltai, sviestas, kiausiniai, rikota, uogos, cukrus, kepimo milteliai, vanilinis cukrus, druska, varske, avietes, silauoges, krakmolas
Panašūs receptai
Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Trupininis varškės pyragas su obuoliais
Nepaprastas varškės pyragas
Avižinis varškės pyragas su obuoliais
Paprastas trupininis pyragas su uogiene
Rumuniškas varškės pyragas
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU