Nepaprastas varškės pyragas

Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai


Nepaprastas varškės pyragas

Paskelbė:
03 Birželio 2022
Iš pirmo žvilgsnio paprastai atrodantis varškės pyragas, be visokių įmantrių papuošimų. Tačiau kas paragauja visada įvertina tik aukščiausiu balu. Itin tinka prie rytinės kavos puodelio, kad visa diena būtų su gražesne nuotaika.


Ingredientai



  • Tešlai:
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šokoladalinė kakava: 2 šaukštų
  • Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • grietinė: 1 mažo indelio (~180-200 gramų)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 2 šaukštų

Recepto paruošimas



1. Tešla: Išlydykite sviestą ir leiskite kiek atvėsti.
2. Į sviestą supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį bei išplakite, kol cukrus beveik ištirps (arba bent kiek aptirps).
3. Tuomet sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei kakavą, suberkite į plakinį ir užminkykite tešlą (jeigu viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėkite miltų).
4. Po to išminkytą tešlą padalinkite į 2 lygias dalis, įvyniokite į maišelius arba maistinę plėvelę ir maždaug 60 minučių įdėkite į šaldymo kamerą.
5. Įdaras: Varškę sumaišykite su grietine.
6. Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
7. Paskui gautą masę sumaišykite su varške, krakmolu bei mikseriu arba blenderiu gerai išmaišykite iki vientisos masės.
8. Pyrago formavimas ir kepimas: Kepimo skardą (mano buvo 23x28 centimetrų dydžio) išklokite su kepimo popieriumi.
9. Burokine tarka sutarkuokite pirmą tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstykite ant dugno.
10. Tada pilkite varškės masę ir ant viršaus paskirstykite antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
11. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
12. Iškeptus, ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame pilnai atvėsti. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: