Tobulos purios senovinės naminės varškės spurgos pagal močiutę

Kategorija: Desertų receptai


Tobulos purios senovinės naminės varškės spurgos pagal močiutę

Paskelbė:

Ingredientai


  • 9% riebumo varškė: 500 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • vanilinis cukrus: 10 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • kvietiniai miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • bekvapis aliejus gruzdinimui: 1 litro
  • cukraus pudra



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia varškę sutriname blenderiu arba pertriname per sietelį.

2. Tada sutrintą varškę sumaišome kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.

3. Į varškės masę suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišome.

4. Po to į storadugnį puodą arba gilią keptuvę supilame aliejų ir užkaitiname ant vidutinės kaitros.

5. Vandeniu suvilgytomis rankomis ir arbatiniu šaukšteliu suformuojame apvalias spurgas ir verdame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

6. Iškepusias varškės spurgas nusausiname ant popierinio rankšluosčio, po to apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook