Tobulos purios senovinės naminės varškės spurgos pagal močiutę
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- 9% riebumo varškė: 500 gramų
- cukrus: 80 gramų
- vanilinis cukrus: 10 gramų
- kiaušiniai: 2
- kvietiniai miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- bekvapis aliejus gruzdinimui: 1 litro
- cukraus pudra
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę sutriname blenderiu arba pertriname per sietelį.
2. Tada sutrintą varškę sumaišome kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.
3. Į varškės masę suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišome.
4. Po to į storadugnį puodą arba gilią keptuvę supilame aliejų ir užkaitiname ant vidutinės kaitros.
5. Vandeniu suvilgytomis rankomis ir arbatiniu šaukšteliu suformuojame apvalias spurgas ir verdame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
6. Iškepusias varškės spurgas nusausiname ant popierinio rankšluosčio, po to apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!
Panašūs receptai

Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais

Varškės spurgos su maskarpone

Spurgos su kefyru

Beatos varškės spurgos su obuoliais

Skanios, mažos nostalgiškos varškės spurgos

Minkštučiai varškės keksiukai

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Purūs varškės žagarėliai

Nepaprastas varškės pyragas

Mielinės spurgos su džemu

VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS