Sausainiai su persikais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
Cukrus 70 g
Varškė 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Aliejaus 30 ml
Vanilinis cukrus 20 g
Konservuoti persikai 400 g
Cukraus pudra 1 v.š.
Gaminimo eiga
Varškę, cukrų, aliejų, vanilinį cukrų ir vieną kiaušinį sumaišykite iki vientisos masės.
Sumaišykite miltus su kepimo miltelius ir persijokite į varškės mišinį ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą palikite pastovėti 20min.
Tešlą padalinkite į tris dalis,iš kiekvieno gabaliuko suformuokite kamuoliuką.
Iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir lėkštės pagalba išpjaukite apskritimą ir gautą apskritimą padalinkite į norimo dydžio trikampiukus (kaip pjaustytumėte tortą).
Ant kiekvieno tešlos gabaliuko plačiojo krašto dėkite po persiko skiltelę ir siaurąjį galą įpjaukite su peiliu po tris pjūvius, sausainio galą užlenkite ir užspauskite.
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.
Iškepusius sausainiu pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Cukrus 70 g
Varškė 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 a.š.
Aliejaus 30 ml
Vanilinis cukrus 20 g
Konservuoti persikai 400 g
Cukraus pudra 1 v.š.
Gaminimo eiga
Varškę, cukrų, aliejų, vanilinį cukrų ir vieną kiaušinį sumaišykite iki vientisos masės.
Sumaišykite miltus su kepimo miltelius ir persijokite į varškės mišinį ir gerai išminkykite tešlą.
Tešlą palikite pastovėti 20min.
Tešlą padalinkite į tris dalis,iš kiekvieno gabaliuko suformuokite kamuoliuką.
Iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir lėkštės pagalba išpjaukite apskritimą ir gautą apskritimą padalinkite į norimo dydžio trikampiukus (kaip pjaustytumėte tortą).
Ant kiekvieno tešlos gabaliuko plačiojo krašto dėkite po persiko skiltelę ir siaurąjį galą įpjaukite su peiliu po tris pjūvius, sausainio galą užlenkite ir užspauskite.
Aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 25 minutes.
Iškepusius sausainiu pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Varškės sausainiai
Trapūs varškiniai žagarėliai
Tortas „Juodasis miškas“
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Klasikinis medaus tortas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šokoladinis tiramisų tortas
SALDŪS ŠUNIUKAI
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Pica su voveraitėmis
Šniceliai su balta duona ir padažu