Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Kategorija: Desertai
Iš pavadinimo sunku suprasti kas čia bus (bent jau man), o tai kitaip sakant sviestinė mielinė bulka :) Paprasta, gardu ir skanu. Receptas iš knygos „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“.
1. Į dubenį suberiame 300 g miltus, kepimo miltelius, cukrų, išmaišome. Prikaistuvyje piene ištirpiname sviestą. Kiaušinį lengvai suplakame.
2. Į miltų mišinį supilame šiltą pieną su sviestu, paplaktą kiaušinį, sudedame sutarkuotą apelsino žievelę. Išmaišome. Dalimis sudedame likusius miltus. Minkome tešlą apie 10 min.
3. Paliekame tešlą šiltoje vietoje apie 1 val., kad pakiltų.
4. Šokoladą susmulkiname ir kai tešlą jau pakilo įminkome jį. Iš tešlos suformuojame kelis kamuoliukus ir sudedame vieną greta kito kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.
5. Formą uždengiame ir vėl paliekame šiltoje vietoje apie 30 min. Kai kamuoliukai jau pakils, pieną sumaišome su cukrumi ir aptepame tešlą.
6. Kepame iki 200⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- 250 ml pieno
- 70 g sviesto
- 2 valg. šaukštai cukraus
- 450 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 1 apelsino žievelė
- 1 kiaušinis
- 50 g juodojo šokolado
- Duonai aptepti:
- keli šaukštai pieno
- šaukštelis cukraus
Recepto paruošimas
1. Į dubenį suberiame 300 g miltus, kepimo miltelius, cukrų, išmaišome. Prikaistuvyje piene ištirpiname sviestą. Kiaušinį lengvai suplakame.
2. Į miltų mišinį supilame šiltą pieną su sviestu, paplaktą kiaušinį, sudedame sutarkuotą apelsino žievelę. Išmaišome. Dalimis sudedame likusius miltus. Minkome tešlą apie 10 min.
3. Paliekame tešlą šiltoje vietoje apie 1 val., kad pakiltų.
4. Šokoladą susmulkiname ir kai tešlą jau pakilo įminkome jį. Iš tešlos suformuojame kelis kamuoliukus ir sudedame vieną greta kito kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.
5. Formą uždengiame ir vėl paliekame šiltoje vietoje apie 30 min. Kai kamuoliukai jau pakils, pieną sumaišome su cukrumi ir aptepame tešlą.
6. Kepame iki 200⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pienas, sviestas, cukrus, sokoladas, apelsinai, miltai, kiausiniai, juodasis sokoladas
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Bandelės su lašinukais
Gardžiosios mielinės spurgos
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Sultingi skanūs beliašai!
Grietininiai vafliai su cinamonu
Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu
Bemielės tešlos pica
Nedidelis prancūziškas pyragėlis - kanelės
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.
Pica su mocarela ir pomidorais
Kefyro tešla bet kuriam naminam pyragui
Citrininis pyragas