Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Kategorija: Desertai
Kremui reikės:
25 g cukraus
1 želatinos lakšto
375 g grietinėlės
150 g pieniško šokolado Trapiai (smėlinei)
tešlai reikės:
80 g cukraus
120 g sviesto (šalto)
120 g miltų
Plikytai tešlai reikės:
100 g pieno
100 g vandens
20 g cukraus
5 g druskos
90 g sviesto
120 g miltų
4 kiaušinių
Gaminimas.
Vandenyje užmerkti želatinos lakštą. Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir sutrinti iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai). Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“. Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebyrės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovikliu (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovikliu, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditeriniu maišeliu padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra. Skanaus!
25 g cukraus
1 želatinos lakšto
375 g grietinėlės
150 g pieniško šokolado Trapiai (smėlinei)
tešlai reikės:
80 g cukraus
120 g sviesto (šalto)
120 g miltų
Plikytai tešlai reikės:
100 g pieno
100 g vandens
20 g cukraus
5 g druskos
90 g sviesto
120 g miltų
4 kiaušinių
Gaminimas.
Vandenyje užmerkti želatinos lakštą. Cukrų suberti į keptuvę ir kaitinti, kol cukrus ištirps (nemaišyti). Po truputį maišant supilti kambario temperatūros grietinėlę ir leisti šiek tiek pavirti. Ją supilti į indą su šokoladu, įdėti brinkintą ir nusausintą želatinos lakštą, išmaišyti ir sutrinti iki vientisos emulsijos. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve atvėsti (geriausia palikti nakčiai). Sviestą ir cukrų maišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir dar permaišyti. Tešla neturi būti išpurenta, užtenka, kad susijungtų visi ingredientai. Susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve „pailsėti“. Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, suberti druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebyrės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Labai plonai iškočioti trapią tešlą (apie 2 mm storio) ir išspausti žiedo formos išpjovikliu (pyragėlio dydžio). Viduryje taip pat išspausti su mažesniu išpjovikliu, kad liktų tuščiaviduriai. Trapios tešlos žiedus dėti ant suformuotos plikytos tešlos. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškepusius pyragėlius atvėsinti, perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditeriniu maišeliu padengti šokoladiniu kremu. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus. Dekoruoti cukraus pudra. Skanaus!
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Velykinis „Napoleonas“
Šokoladinis karamelinis pyragas
Šokoladinis kavos tortas
Klasikinis medaus tortas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Plikyti pyragaičiai
Labai skanios spurgos
Tortas „Juodasis miškas“
Raudonojo aksomo tortas
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Krafinai
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
KOKTEILIS SU ŠOKOLADINIU KREMU
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
ispaniškas desertas
keptos anties receptas
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Keptuvėje paruošti balandėliai