Trupininis varškės pyragas su obuoliais

Kategorija: Desertai


Trupininis varškės pyragas su obuoliais

Paskelbė:
05 Lapkričio 2024

Ingredientai

Pagrindui ir pyrago viršui:
  • Sviestas: 100 g (šaltas)
  • Cukrus: 3 valg. š.
  • Miltai: 150 g
  • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
Įdarui:
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 3 valg. š.
  • Varškė: ~300 g
  • Obuoliai: 4-5 vnt.


Recepto paruošimas

1. Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į dubenį.

2. Prie sviesto suberti cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Viską trinti rankomis, kol gausis trupiniai.

3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir į masę sudėti varškę. Viską sutrinti šakute.

4. Nulupti obuolius ir supjaustyti juos nedidelėmis riekelėmis.

5. Kepimo formą patepti sviestu ir supilti 3/4 trupinių masės.

6. Ant viršaus išdėlioti obuolius ir ant jų supilti varškės masę.

7. Pyrago viršų apibarstyti likusia tešla.

8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 45 min. Mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė.

9. Patiekti ir skanauti!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: