Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas
Kategorija: Desertų receptai / Apkepų patiekalų receptai

Ingredientai
- Migdolų miltai: 60 g
- Kiaušinis: 1 vnt
- Kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- Sviestas: 40 g
- Desertinė varškė (nesaldinta): 1 kg
- Kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- Gysločio luobelės: apie 15 g
- Migdolų miltai: apie 40 g
- Saldiklis: pagal skonį
- Kiaušiniai: 4 vnt
- Citrinos sultys: 1 vnt
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.
2. Visus pado ingredientus – migdolų miltus, kiaušinį, kepimo miltelius ir sviestą – sumaišykite dubenyje iki vientisos masės.
3. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos dugno.
4. Kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pagrindas sutvirtės.
5. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų.
6. Trynius sumaišykite su gysločio luobelėmis, migdolų miltais ir saldikliu.
7. Supilkite desertinę varškę ir citrinos sultis, viską gerai išmaišykite.
8. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus į varškės masę, kad ji išliktų lengva ir puri.
9. Supilkite varškės masę ant apkepusio pagrindo.
10. Kepkite pyragą 170°C temperatūroje apie 50 minučių arba kol viršus gražiai paruduos ir sutvirtės.
11. Pyragą palikite šaldytuve per naktį, kad jis įgautų pilną skonį ir tekstūrą.
12. Santrauka: Keptas desertinės varškės pyragas - apkepas yra lengvas ir maistingas desertas, kuriame gausu baltymų ir kalcio iš varškės. Naudojant migdolų miltus, šis apkepas yra draugiškas be glitimo dietai, o galimos alternatyvos leidžia pritaikyti receptą individualiems pageidavimams. Tai puikus pasirinkimas ne tik desertui, bet ir maistingam užkandžiui.
Patiko receptas? Pasidalink!
Varškės pyragai, pyragai, saldūs apkepai, varškės apkepas, desertinės varškės pyragas, desertinė varškė
Panašūs receptai











