Trupininis kakavinis varškės pyragas

Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai


Trupininis kakavinis varškės pyragas

Paskelbė:
29 Balandžio 2022
Labai gražios ir sodrios spalvos kakavinis varškės pyragas. Labai gardus - su šokoladiniu pagrindu ir švelniu varškės intarpu.


Ingredientai



  • Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų (jei nesate saldžių pyragų mėgėjas, mažinkite iki 100 gramų)
    • kakava: 2 šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
  • Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 100 gramų (jei nesate saldžių pyragų mėgėjas, mažinkite iki 50 gramų)
    • grietinė: 170 gramų
    • krakmolas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 4

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite. Atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų bei plakite, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite visus sausus ingredientus bei masę gerai išmaišykite.
3. Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 60 minučių į šaldiklį.
4. Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinkite iki vienalytės masės, sudėkite krakmolą bei gerai išmaišykite.
5. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, bei supilkite į varškės masę. Dar kartelį gerai permaišykite.
6. Po to vieną tešlos dalį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
7. Užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuokite antrąją dalį tešlos.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: