Trupininis kakavinis varškės pyragas
Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai
Labai gražios ir sodrios spalvos kakavinis varškės pyragas. Labai gardus - su šokoladiniu pagrindu ir švelniu varškės intarpu.
1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite. Atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų bei plakite, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite visus sausus ingredientus bei masę gerai išmaišykite.
3. Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 60 minučių į šaldiklį.
4. Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinkite iki vienalytės masės, sudėkite krakmolą bei gerai išmaišykite.
5. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, bei supilkite į varškės masę. Dar kartelį gerai permaišykite.
6. Po to vieną tešlos dalį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
7. Užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuokite antrąją dalį tešlos.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 300 gramų
- cukrus: 200 gramų
- sviestas: 200 gramų (jei nesate saldžių pyragų mėgėjas, mažinkite iki 100 gramų)
- kakava: 2 šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1
- Varškės įdarui:
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 100 gramų (jei nesate saldžių pyragų mėgėjas, mažinkite iki 50 gramų)
- grietinė: 170 gramų
- krakmolas: 50 gramų
- kiaušiniai: 4
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite. Atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų bei plakite, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite visus sausus ingredientus bei masę gerai išmaišykite.
3. Gautą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite maždaug 60 minučių į šaldiklį.
4. Tuo tarpu paruoškite pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinkite iki vienalytės masės, sudėkite krakmolą bei gerai išmaišykite.
5. Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, bei supilkite į varškės masę. Dar kartelį gerai permaišykite.
6. Po to vieną tešlos dalį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
7. Užpilkite varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuokite antrąją dalį tešlos.
8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Skanaukite!
Raktažodžiai:
varske, pyragas, varskes pyragas, miltai, cukrus, kakava, sviestas, kiausiniai, grietine, krakmolas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Riešutinis pyragas
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Morkų ir varškės apkepas
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Varškės sausainiai
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Nekeptas varškės pyragas su džiovintais vaisiais
Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Varškėčiai - teceptas iš mamos sąsiuvinio
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Sausainiai su persikais
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Minkštučiai varškės keksiukai
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Varškėčiai mažiesiems
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais