Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Kategorija: Desertai
Šis apverstas pyragas su migdolų miltais ir jogurtu yra itin skanus ir tikrai pats geriausias dalykas, ką įmanoma nuveikti su rabarbarais ir kitus mano mėgintus receptus lenkia šviesmečiais. Tik nepamirštame, kad rabarbarai yra tinkami skinti tik iki Joninių, bet gerai nuskinti gerai laikosi padėti vėsiai.
Aš šį pyragą kepiau 24 centimetrų skersmens stiklinėje formoje, formos kraštus rekomenduoju prieš kepant patepti sviestu.
1. Pyrago viršus: Puodelyje užkaitinkite sviestą su cukrumi, druska, apelsino sultimis ir žievele, kol ima burbuliuoti. Žievelę ištraukite, o sirupą pilkite į formą.
2. Tuomet nulupkite rabarbarus (labai jaunų galite nelupti), supjaustykite per ilgį, bet labai nesmulkinkite, kad kepant nepavirstų koše. Dėliokite į formoje esantį sirupą.
3. Pyrago pagrindas: Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, muškite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite.
4. Supilkite jogurtą, apelsino sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
5. Tada atskirame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską. Tuomet juos sumaišykite su prieš tai ruošta drėgna mase, kol nelieka sausų miltų.
6. Viską pilkite ant rabarbarų į formą.
7. Pyrago kepimas: Kepkite iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
8. Po to ištraukite ir leiskite 5 minutes pravėsti.
9. Tuomet ant formos viršaus dėkite didelę lėkštę arba padėklą ir formą apverskite.
10. Leiskit pyragui atvėsti, nugaruoti ir susistovėti, idealiausia per visą naktį. Skanaus!
Aš šį pyragą kepiau 24 centimetrų skersmens stiklinėje formoje, formos kraštus rekomenduoju prieš kepant patepti sviestu.
Ingredientai
- Pyrago viršui:
- rabarbarai: 300 gramų
- sviestas: 50 gramų
- rudas cukrus: 100 gramų
- apelsino žievelė: iš 0,5 vnt. (nuskusta skustuku)
- apelsinų sultys: ~50-70 mililitrų (1 mažo apelsino)
- druska: žiupsnio
- Pyrago pagrindui:
- kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
- rudas cukrus: 150 gramų
- migdolų miltai: 150 gramų
- neriebus jogurtas be priedų: 230 gramų
- miltai: 170 gramų
- kiaušiniai: 2
- kepimo milteliai: 15 gramų
- apelsinų sultys: ~50-70 mililitrų (1 mažo apelsino; galima ir nepilti, jeigu nemėgstate drėgnų pyragų)
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pyrago viršus: Puodelyje užkaitinkite sviestą su cukrumi, druska, apelsino sultimis ir žievele, kol ima burbuliuoti. Žievelę ištraukite, o sirupą pilkite į formą.
2. Tuomet nulupkite rabarbarus (labai jaunų galite nelupti), supjaustykite per ilgį, bet labai nesmulkinkite, kad kepant nepavirstų koše. Dėliokite į formoje esantį sirupą.
3. Pyrago pagrindas: Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, muškite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite.
4. Supilkite jogurtą, apelsino sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
5. Tada atskirame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską. Tuomet juos sumaišykite su prieš tai ruošta drėgna mase, kol nelieka sausų miltų.
6. Viską pilkite ant rabarbarų į formą.
7. Pyrago kepimas: Kepkite iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
8. Po to ištraukite ir leiskite 5 minutes pravėsti.
9. Tuomet ant formos viršaus dėkite didelę lėkštę arba padėklą ir formą apverskite.
10. Leiskit pyragui atvėsti, nugaruoti ir susistovėti, idealiausia per visą naktį. Skanaus!
Raktažodžiai:
rabarbarai, sviestas, pyragas, rabarbaru pyragas, apelsinu sultys, jogurtas, miltai, kiausiniai, migdolu miltai
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Migdolų pyragas su uogiene
Riešutinis pyragas
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Apelsininės kanelės
Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis
Kokteilis Mimoza - Mimosa
Apelsinų ir migdolų pyragas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Islandiškas rabarbarų trupiniuotis - pyragas su avižiniais dribsniais
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Morkų salotos su imbieru
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Keksiukai su nutella
Trapus obuolių pyragas su karamele
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Greitas Obuolių pyragas
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Karališkas obuolių pyragas
Veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)