Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai
Varškės apkepas - toks patiekalas, kuris idealiai tinka šventiniams pusryčiams arba pietums, taip pat vaikams nudžiuginti, svečiams pamaloninti bei savo pilvą palepinti.
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.
2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.
5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.
6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.
7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.
8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.
9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.
Ingredientai
- sviestas: 20 gramų
- kiaušiniai: 4
- druska: žiupsnelio (aštuntadalio arbatinio šaukštelio
- varškės: 400 gramų (sausa arba grūdėta, kuo riebesnė, tuo bus skaniau; aš naudoju 16 oz indelį cottage cheese)
- miltai: 2-4 valgomųjų šaukštų (priklausys nuo varškės skystumo, kuo varškės sausesnė - tuo mažiau dedame miltų)
- cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
- aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 (350°F) laipsnių temperatūros.
2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
4. Baltymus gerai išplakite, pridėję žiupsnelį druskos.
5. Atskirame dubenyje šaukštu gerai ištrinkite (išmaišykite iki vientisos masės) kiaušinių trynius, varškę, cukrų bei miltus. Pridėkite vanilės arba cinamono, įberkite aguonų ir tešlą išmaišykite.
6. Išplaktus baltymus sudėkite į tešlą. Dabar atsargiai mentele tešlą vartykite taip, kad baltymai tolygiai pasiskirstytų tešloje, bet nesukristų. Tešloje vis dar turėtų būt matomi baltymai, nereikia išmaišyti iki vientisos masės.
7. Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite maždaug 50-55 minutes. Iškepusio varškės apkepo viršus bus parudavęs, o įsmeigus į apkepo centrą bei ištraukus medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.
8. Varškės apkepą patiekite su skystomis uogienėmis, pvz. vyšnių, klevų sirupu, šviežiomis uogomis, plakta grietinėle arba apkepo gabaliuką apliekite grietine bei pabarstykite cukrumi.
9. Jeigu norisi, iš pusės recepte nurodyto ingredientų kiekio, silikoninėse keksiukų formelėse, per maždaug 30-40 minučių iškepa 6-8 varškėčiai. Kas mėgsta plutelę, tiems varškėčiai patiks labiau.
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Varškės apkepas
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Keto varškės apkepas
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Purus varškės apkepas
Morkų ir varškės apkepas
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Purus varškės apkepas
Varškės apkepas su daržovėmis
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais