Keto varškės apkepas
Kategorija: Apkepai
Tai itin purus bei greitai burnoje ištirpstantis keto varškės apkepas. Toks tarsi iš vaikystės. Kai tik lauke būna prastesnis ir užeina noras pasisukioti virtuvėje, nes norisi kažko saldaus, aš puolu gaminti šį nuostabų desertą.
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, o trynius išsukti su saldikliu ir sviestu.
3. Tada sudedame varškę, sodą, supilame grietinėlę bei suberiame miltus.
4. Viską išmaišome ir per kelis kartus, lengvai silikonine mentele arba šaukštu įmaišome išplaktus baltymus. Galite, jeigu norisi, pagardinti vanile.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo to, kokio storio yra jūsų tešla).
6. Patarimas: Kad būtų užtikrintas varškės apkepo purumas, reikia gerai išplakti kiaušinio baltymus. Jeigu norisi, kad kiaušinių baltymai kuo geriau gerai išsiplaktų, pasirinkite kambario temperatūros kiaušinius. Baltymus labai atidžiai bei rūpestingai atskiriame nuo trynių. Indai ir plakimo įrankis privalo būti švarūs bei sausi. Bet koks patekęs riebalas gali sugadinti baltymų sklandų plakimą.
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- kambario temperatūros kiaušiniai: 2
- grietinėlė: 100 mililitrų
- kokosų miltai: 50 gramų
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų (supjaustome smulkiais gabaliukais)
- stevijos saldiklis: 1-2 šaukštų
- druska: žiupsnelio
- soda: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
2. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, o trynius išsukti su saldikliu ir sviestu.
3. Tada sudedame varškę, sodą, supilame grietinėlę bei suberiame miltus.
4. Viską išmaišome ir per kelis kartus, lengvai silikonine mentele arba šaukštu įmaišome išplaktus baltymus. Galite, jeigu norisi, pagardinti vanile.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo to, kokio storio yra jūsų tešla).
6. Patarimas: Kad būtų užtikrintas varškės apkepo purumas, reikia gerai išplakti kiaušinio baltymus. Jeigu norisi, kad kiaušinių baltymai kuo geriau gerai išsiplaktų, pasirinkite kambario temperatūros kiaušinius. Baltymus labai atidžiai bei rūpestingai atskiriame nuo trynių. Indai ir plakimo įrankis privalo būti švarūs bei sausi. Bet koks patekęs riebalas gali sugadinti baltymų sklandų plakimą.
Raktažodžiai:
keto, varskes apkepas, varske, grietinėlė, druska, kokosu miltai, saldiklis, soda, apkepas
Varškės apkepas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Grikių apkepas su morkomis
Purus varškės apkepas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Morengai su sviestiniu kremu
Itin purus varškės apkepas
Šokoladinis tiramisų tortas
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Red velvet tortas su švelniu kremu
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Kokosiniai sausainiai
Citrininis pyragas
Varškės apkepas