KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Kategorija: Blynai / Desertai
- miltai: 300 gramų
- druska: žiupsnelio
- kakavos milteliai: 5 šaukštų
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- cukrus: 3 šaukštų
- cukrus su vanile: 1 šaukštelio
- tirpintas sviestas: 50 gramų
- kiaušiniai: 2 (trynius atskirkite nuo baltymų)
- pienas: 400 mililitrų
- Pirmiausia kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi bei druska. Supilkite lydytą sviestą.
- Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava bei vaniliniu cukrumi. Į kiaušinių trynių - sviesto masę palaipsniui pilkite pieną bei miltų mišinį. Gerai išmaišykite. Švelniai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus bei kepkite.
- Galiausiai kškeptus vaflius pabarstykite miltiniu cukrumi... Mėgaukitės!
- Pastebėjimas: Dėl kakavos - recepte yra nurodytas kiekis - 5 šaukštai. Jeigu kakava silpnesnė, tai yra maženės koncentracijos, galite dėti visus penkis, bet, jeigu kakava stipresnė, kartesnė, tada pakanka ir kokių dviejų - trijų šaukštų.
Panašūs receptai
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
VARŠKINIAI BELGIŠKI VAFLIAI
Purūs rikotos blyneliai
Aebleskiver arba Daniškos spurgytės - blyneliai
Dvispalvis keksas su majonezu ir kefyru
Maskarponės blyneliai
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu
Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais
Kokosiniai sausainiai