Avižinis trupiniuotis su obuoliais

Kategorija: Desertai


Avižinis trupiniuotis su obuoliais

Paskelbė:
05 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Obuoliai: 1-2 vnt.
  • Pilno grūdo avižiniai dribsniai: 50 g
  • Miltai: 3 arb. š.
  • Kukurūzų krakmolas: 1 arb. š. (arba bulvių krakmolas)
  • Rudasis cukrus: 2 arb. š. (dėti daugiau norint saldžiau)
  • Cinamonas: 1/2 arb. š.
  • Sviestas: 4 arb. š. (tirpinto)
Patiekti:
  • Datulių sirupas
  • Ledai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nulupti ir nedideliais gabaliukais supjaustyti obuolius ir sudėti į dubenį.

2. Ant obuolių berti cinamono, vos vos rudojo cukraus ir viską išmaišyti.

3. Kitame dubenėlyje sumaišyti avižas, miltus, cukrų ir tirpintą sviestą.

4. Obuolius sudėti į nedidelę kepimo formą, ant viršaus paskirstyti avižų masę.

5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti apie 30 min.

6. Patiekti karštą, apšlakstytą datulių sirupu ir pagardinus ledais.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: