Avižinis trupiniuotis su obuoliais
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Obuoliai: 1-2 vnt.
- Pilno grūdo avižiniai dribsniai: 50 g
- Miltai: 3 arb. š.
- Kukurūzų krakmolas: 1 arb. š. (arba bulvių krakmolas)
- Rudasis cukrus: 2 arb. š. (dėti daugiau norint saldžiau)
- Cinamonas: 1/2 arb. š.
- Sviestas: 4 arb. š. (tirpinto)
Patiekti:
- Datulių sirupas
- Ledai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nulupti ir nedideliais gabaliukais supjaustyti obuolius ir sudėti į dubenį.
2. Ant obuolių berti cinamono, vos vos rudojo cukraus ir viską išmaišyti.
3. Kitame dubenėlyje sumaišyti avižas, miltus, cukrų ir tirpintą sviestą.
4. Obuolius sudėti į nedidelę kepimo formą, ant viršaus paskirstyti avižų masę.
5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepti apie 30 min.
6. Patiekti karštą, apšlakstytą datulių sirupu ir pagardinus ledais.
Panašūs receptai

Obuolių pyragas su maskarpone

Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele

Trupininis varškės pyragas su obuoliais

Prancūziškas "nematomas" obuolių pyragas

Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų

Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Trapios tešlos obuolių pyragas

Skanusis močiutės obuolių pyragas

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Natūraliai saldūs šokoladiniai triufeliai

Avižinis varškės pyragas su obuoliais

Karališkas obuolių pyragas