Trapios tešlos obuolių pyragas

Kategorija: Desertai


Trapios tešlos obuolių pyragas

Paskelbė:
13 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Galetės tešlai:
  • Kvietiniai miltai: 260 g 
  • Sviestas: 160 g (šaltas)
  • Cukrus: 2 arb. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Vanduo: 4-5valg. š. (labai šaltas)
  • Kiaušinis:  1 vnt. (aptepimui)
Migdolų kremui:
  • Migdolų miltai: 110 g 
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Sviestas: 4 arb. š. (minkštas)
  • Cukraus pudra: 30 g
Įdarui:
  • Kriaušės: 2 vnt.
  • Obuoliai: 2 vnt.
  • Rudasis cukrus: 1 arb. š.
  • Cinamonas: pagal skonį
  • Migdolų drožlės: papuošimui


Recepto paruošimas

1. Galetės tešlai į dubenį sudėti miltus ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, suberti cukrų ir druską. Viską trinti pirštais kol gausis trupiniai. Tuomet, pilant po vieną šaukštą, minkyti tešlą. Suformuoti kamuoliuką. Tešla turi tik šiek tiek lipti prie rankų. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.

2. Migdoliniam įdarui dubenyje sumaišyti miltus, kiaušinį, kambario temperatūros minkštą sviestą ir cukraus pudra iki vientisos masės.

3. Obuolius ir kriaušes nulupti, išimti sėklalizdžius ir vaisius supjaustyti plonomis riekelėmis.

4. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškočioti į daugiau mažiau apvalią formą. Paliekant 1cm kraštą - išdėlioti migdolų kremą. Ant kremo sudėti pjaustytus vaisius. Viską apiberti cukrumi ir cinamonu (jeigu naudojama).

5. Tešlos kraštelius užlenkti į viršų. Visą kraštą aptepti plaktu kiaušiniu. Papuošti migdolų riekelėmis.

6. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir dėti galetę kepti apie 30-40 min, kol kraštai gražiai paruduos.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: