Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų

Kategorija: Desertai


Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų

Paskelbė:
22 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Avižiniai dribsniai: 150 g.
  • Medus: 40 g.
  • Varškė: 100 g.
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Kefyras: 50 ml.
  • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
  • Cinamonas: 0,5 arb. š.
  • Obuoliai: 2-3 vnt.
  • Augalinis aliejus



Recepto paruošimas

1. Avižinius dribsnius sutrinti iki miltų tekstūros (tam tinka galinga kokteilinė arba maisto smulkintuvas).

2. Į susmulkintus dribsnius sudėti kepimo miltelius ir išmaišyti.

3. Varškę sudėti į dubenį ir sutrinti šakute. Į gautą masę sudėti medų ir supilti kefyrą. Viską išplakti rankiniu pklaktuvu.

4. Įmušti kiaušinius, suberti cinamoną ir viską vėl išplakti.

5. Į masę suberti avižinius dribsnius su kepimo milteliais ir viską vėl išmaišyti.

6. Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.

7. Kepimo formą ištepti augaliniu aliejumi ir įtiesti kepimo popierių.

8. Pjaustytus obuolius išdėlioti ant dugno ir ant obuolių supilti paruoštą tešlą.

9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C ir pyragą kepti apie 30-35 min.

10. Iškepusiam pyragui leisti atvėsti ir apversti išimant iš kepimo formos.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: