Avižiniai sausainiai su obuoliais

Kategorija: Desertai


Avižiniai sausainiai su obuoliais

Paskelbė:
01 Spalio 2024

Ingredientai

  • Miltai: 1 stikl.
  • Soda: ½ arb.š.
  • Kepimo milteliai: ¼ arb.š. 
  • Druska: žiupsnis
  • Cinamonas: 1 arb.š. 
  • Sviestas: 100 g 
  • Cukrus: 70g (⅓ puodelio)
  • Rudasis cukrus: 70g (⅓ puodelio)
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Vanilė: šiek tiek
  • Avižiniai dribsniai: 1 stikl. (greito paruošimo)
  • Obuolys: 1 vnt. (vidutinio dydžio)



Recepto paruošimas

1. Dubenyje sumaišyti sviestą ir visą cukrų. Išplakti iki kreminės konsistencijos.

2. Į dubenį įmušti kiaušinį ir pilti vanilę. Dar kartą gerai išplakti.

3. Į sviesto masę suberti miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną ir maišyti iki vientisos masės.

4. Suberti avižinius dribsnius. Dar karta viską išmaišyti.

5. Obuolį supjaustyti nedideliais kubeliais ir įmaišyti į tešlą.

6. Imti po nedidelį kiekį tešlos ir formuoti rutuliukus. Juos išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir sausainius kepti apie 17min (vis patikrinti, kad nesudegtų).

7. Vėsdami sausainiai dar sutvirtės.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: