Avižiniai sausainiai su obuoliais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 1 stikl.
- Soda: ½ arb.š.
- Kepimo milteliai: ¼ arb.š.
- Druska: žiupsnis
- Cinamonas: 1 arb.š.
- Sviestas: 100 g
- Cukrus: 70g (⅓ puodelio)
- Rudasis cukrus: 70g (⅓ puodelio)
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Vanilė: šiek tiek
- Avižiniai dribsniai: 1 stikl. (greito paruošimo)
- Obuolys: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
Recepto paruošimas
1. Dubenyje sumaišyti sviestą ir visą cukrų. Išplakti iki kreminės konsistencijos.
2. Į dubenį įmušti kiaušinį ir pilti vanilę. Dar kartą gerai išplakti.
3. Į sviesto masę suberti miltus, sodą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną ir maišyti iki vientisos masės.
4. Suberti avižinius dribsnius. Dar karta viską išmaišyti.
5. Obuolį supjaustyti nedideliais kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
6. Imti po nedidelį kiekį tešlos ir formuoti rutuliukus. Juos išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir sausainius kepti apie 17min (vis patikrinti, kad nesudegtų).
7. Vėsdami sausainiai dar sutvirtės.
Sveikesnis obuolių pyragas su avižiniais dribsniais be miltų
Bananiniai keksiukai su Nutella
Traškūs avižiniai sausainiai su soda
Minkšti bananų keksiukai su karameliniu kremu
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Obuolių pyragas su maskarpone
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Sausainiai per mėsmalę
Bananų duona be pridėtinio cukraus ir miltų
Traškūs avižiniai sausainiai
Tobulas New York sūrio pyragas
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“
Karališkas slyvų pyragas su morengu
Šokoladinis pyragas su kremine varške ir vyšniomis
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Baltyminiai avižiniai sausainiai su šokoladu ir proteinu
Kriaušių keksiukai be kiaušinių
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Trapios tešlos obuolių pyragas
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
Velykinis „Napoleonas“