Karališkas obuolių pyragas
Kategorija: Desertai
Obuolių pyragas. Obuolių pyragas rudenį. Obuolių pyragas su ledais. Dažniausiai obuolių pyragas primena vėsų rudenį su kavos puodeliu rankose, bet aš dažnai pasiilgstu jo skonio, tad tenka gaminti ne tik rudenį, be to šis pyragas puikiai tinka svečiams pavaišinti. Išbandykite!
1. Pradžioje kiaušinių baltymus plakame, kol suputos. Suberiame pusę cukraus bei plakite iki standumo.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome.
3. Tada sviestą išsukame su cukrumi, vanile, supilame trynius, suberiame miltų mišinį bei užminkome, kol susidarys trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą bei sumaišyti, kaip dariau aš.
4. Po to riebalais ištepame (trupučiu sviesto) bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kepimo formą.
5. Nulupame bei kubeliais supjaustome obuolius.
6. Į kepimo formą sukrečiame du trečdalius tešlos, tolygiai paskirstome supjaustytus obuolius bei ant viršaus užpilame išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupiname bei sudedame ant baltymų.
7. Tada kepame maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas.
8. Galiausiai atvėsiname pyragą formoje bei tik tada supjaustome. Skanaujame!
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- sviestas: 200 gramų
- cukrus: 1,5 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
- miltai: 2,5 puodelio
- kepimo milteliai: 2 šaukštelių
- vanilės ekstraktas: trupučio
- druska: žiupsnelio
- obuoliai: 5
Recepto paruošimas
1. Pradžioje kiaušinių baltymus plakame, kol suputos. Suberiame pusę cukraus bei plakite iki standumo.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome.
3. Tada sviestą išsukame su cukrumi, vanile, supilame trynius, suberiame miltų mišinį bei užminkome, kol susidarys trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą bei sumaišyti, kaip dariau aš.
4. Po to riebalais ištepame (trupučiu sviesto) bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kepimo formą.
5. Nulupame bei kubeliais supjaustome obuolius.
6. Į kepimo formą sukrečiame du trečdalius tešlos, tolygiai paskirstome supjaustytus obuolius bei ant viršaus užpilame išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupiname bei sudedame ant baltymų.
7. Tada kepame maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas.
8. Galiausiai atvėsiname pyragą formoje bei tik tada supjaustome. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pyragas, obuoliai, obuoliu pyragas, desertai, kiausiniai, miltai, pyragas su obuoliais
Trapus obuolių pyragas su karamele
Citrininis pyragas
Greitas Obuolių pyragas
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Šokoladinis karamelinis pyragas
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Pyragas su maskarpone
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Migdolų pyragas su uogiene
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Bulvių pyragas su grybais
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais