Karališkas obuolių pyragas

Kategorija: Desertai


Karališkas obuolių pyragas

Paskelbė:
17 Vasario 2022
Obuolių pyragas. Obuolių pyragas rudenį. Obuolių pyragas su ledais. Dažniausiai obuolių pyragas primena vėsų rudenį su kavos puodeliu rankose, bet aš dažnai pasiilgstu jo skonio, tad tenka gaminti ne tik rudenį, be to šis pyragas puikiai tinka svečiams pavaišinti. Išbandykite!



Ingredientai



  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 200 gramų
  • cukrus: 1,5 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
  • miltai: 2,5 puodelio
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • vanilės ekstraktas: trupučio
  • druska: žiupsnelio
  • obuoliai: 5

Recepto paruošimas



1. Pradžioje kiaušinių baltymus plakame, kol suputos. Suberiame pusę cukraus bei plakite iki standumo.
2. Tuomet miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome.
3. Tada sviestą išsukame su cukrumi, vanile, supilame trynius, suberiame miltų mišinį bei užminkome, kol susidarys trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą bei sumaišyti, kaip dariau aš.
4. Po to riebalais ištepame (trupučiu sviesto) bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kepimo formą.
5. Nulupame bei kubeliais supjaustome obuolius.
6. Į kepimo formą sukrečiame du trečdalius tešlos, tolygiai paskirstome supjaustytus obuolius bei ant viršaus užpilame išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupiname bei sudedame ant baltymų.
7. Tada kepame maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas.
8. Galiausiai atvėsiname pyragą formoje bei tik tada supjaustome. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: