Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Kategorija: Desertai


Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Paskelbė:
08 Spalio 2024

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai: 250 g
  • Rudasis cukrus: 70 g
  • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
  • Maistinė soda: 1 arb. š.
  • Druska: 0,5 arb. š.
  • Cinamonas: 1,5 arb. š.
  • Maltas imbieras: 1 arb. š.
  • Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
  • Gvazdikėliai: 0,5 arb. š.
  • Bananai: 2 vnt. (gerai sunokę)
  • Kokosų aliejus: 60 ml
  • Nesaldintas augalinis pienas: 230 ml (naudotas sojų)
  • Obuolių actas: 1 valg. š.
  • Obuoliai: 2 vnt. (vidutinio dydžio)



Recepto paruošimas

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.

2. Inde sumaišyti pieną su actu ir atidėti.

3. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir visus prieskonius.

4. Bananus nulupti ir sutrinti šakute.

5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.

6. Trintus bananus sumaišyti su pieno ir acto mišiniu, tada jį supilti į miltų masę, kartu supilti ir ištirpintą kokosų aliejų ir taip pat išmaišyti. Sudėti pjaustytus obuolius ir dar kartą išmaišyti.

7. Kepimo skardą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti pyrago masę.

8. Pyragą kepti 45-55 minutes priklausomai nuo pasirinktos formos gylio. Patikrinti mediniu pagaliuku, jeigu ištrauktas jis sausas, pyragas iškepė.

9. Iškepus, palikti pyragą atvėsti ir tada pjaustyti. Galima apibarstyti cukraus pudra.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: