Obuolių pyragas su maskarpone

Kategorija: Desertai


Obuolių pyragas su maskarpone

Paskelbė:
12 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Obuoliai: 5 -6 vnt.
  • Kvietiniai miltai: 250 g 
  • Migdolų miltai: 2 valg. š. (nebūtina)
  • Maskarponės sūriis: 250 g 
  • Cukrus: 100 g (galima keisti kitu saldikliu)
  • Aliejus: 100 g (tinka lydytas sviestas)
  • Kiaušiniai: 2 vnt. 
  • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
  • Cinamonas:  0,5 arb. š.
  • Druska: žiupsnio 
  • Tešlos viršų pabarstyti:
  • Migdolų miltai:  1 valg .š. 
  • Rudasis cukrus: 1 arb. š.


Recepto paruošimas

1. Nulupti 5 obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Užberti šiek tiek cukraus ir cinamono. Gerai išmaišyti.

2. Dubenyje išplakti maskarponę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų iki vientisos masės.

3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Gautą mišinį įsijoti į skystus produktus.

4. Tesšlą lengvais judesiais išmaišyti, sudėti pjaustytus obuolius ir permaišyti dar, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.

5. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti visą tešlą. Likusį, šeštą, obuolį supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant pyrago viršaus, pabarstyti migdolų miltais ir ruduoju cukrumi.

6. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir pyragą kepti apie 60-70 min. Pyragas iškepęs kai ištrauktas medinis pagaliukas lieka švarus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: