Nuogas tiramisu maskarponės sūrio tortas

Kategorija: Desertai


Nuogas tiramisu maskarponės sūrio tortas

Paskelbė:
22 Lapkričio 2023

Ingredientai

Biskvitui:
  • kiaušiniai: 4 (M dydžio)
  • kvietiniai miltai: 120 gramų (1 stiklinės)
  • pienas: 40 mililitrų (ketvirtadalio stiklinės)
  • sviestas: 40 gramų (ištirpintas ir atvėsintas)
  • cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
  • druska: žiupsnelio
Kremui:
  • riebi grietinėlė: 500 mililitrų
  • maskarponė: 250 gramų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • cukraus pudra: 100 gramų (trijų ketvirtadalių stiklinės; arba pagal skonį)
  • vanilės ekstraktas
Biskvito sulaistymui
  • juoda kava su cukrumi: 1 puodelio (galite įpilti likerio)
Torto papuošimui:
  • kakava
  • braškės
  • citrinos griežinėliai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus galite palaikyti šaldytuve, kad būtų lengviau plakti.

2. Dideliame inde su elektriniu plakikliu išplakame kiaušinių baltymus. Po truputį supilame cukrų. Plakame iki standumo, kad pakėlus indą baltymai nekristų.

3. Kitame inde lengvai išplakame kiaušinių trynius, sviestą ir pieną.

4. Sukrečiame baltymus. Maišome mentele plačiais, lengvais judesiais. Suberiame išsijotus miltus, druską. Juos irgi atsargiai išmaišome. Reikia stengtis, kad baltymai nesukristų.

5. Tada 18 centimetrų kepimo formos šonus ištepame riebalais. Į apačią įdedame kepimo popierių. Sukrečiame tešlą.

6. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.

7. Biskvitą atvėsiname ir išimame iš formos. Perpjauname į tris dalis.

8. Kremas: Šaltą grietinėlę išplakame iki standumo. Pakėlus indą ji turi nekristi.

9. Kitame inde lengvai išplakame maskarponę ir citrinos sultis. Sukrečiame grietinėlę, išsijotą cukraus pudrą. Atsargiai išmaišome mentele.

10. Torto surinkimas ir papuošimas: Kremą atskiriame į 3 dalis. Geriausia naudoti konditerinį maišelį

11. Pasiruošiame lėkštę, ant kurios bus tortas. Ant jos uždedame kepimo formos šonus, apjuosiame specialia juosta (galite naudoti kepimo popierių). Į apačią dedame biskvitą. Lengvai sulaistome kava (kad paviršius būtų lengvai drėgnas).

12. Įspaudžiame kremą. Jį sulyginame su šaukštu. Tuomet vėl dedame biskvitą ir kartojame tą patį, kas parašyta aukščiau.

13. Tortą užbaigiame su trečia dalimi kremo. Tortą idealiausia palaikyti per visą naktį šaldytuve.

14. Nuimame juostos šonus. Viršų pabarstome kakava, papuošiame braškėmis ir citrina. Lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: