Citrininis pyragas

Kategorija: Desertai


Citrininis pyragas

Paskelbė:
04 Vasario 2020
Reikės:


7 kiaušinių
2 puodelių miltų
1 puodelio cukraus
3 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
3/4 puodelio vandens
pusės puodelio aliejaus
4 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštelių vanilinio cukraus


Citrininiam glaistui:

1/3 puodelio kambario temperatūros sviesto
3 puodeliai cukraus pudros
ketvirtis puodelio citrinos sulčių
4 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
žiupsnelis druskos


  1. Atskiriame kiaušinio baltymus atskirame inde ir paliekame kambario temperatūroje 30 minučių.
  2. Dedame skardą į apatinę lentyną ir įkaitiname orkaitę. Dideliame inde sumaišome cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakame kiaušinio trynius, vandenį, aliejų, citrinos žievelę ir vanilę. Skystą masę įmaišome į miltinę masę ir gerai išmaišome. Suplakame kiaušinio baltymus. Įmaišome ketvirį baltymų į tešlą, o po to ir likusius baltymus.
  3. Atsargiai sudedame tešlą į kepimo indą aukštais kraštais. Pabadome tešlą, kad neliktų oro ertmių. Kepame 50 – 55 minutes. Iškart iškepus apverčiame pyragą ir paliekame pilnai atvėsti apie valandą.
  4. Atvėsusį pyragą peilio pagalba išimame iš indo ir perkeliame į serviravimo indą. Mažame inde sumaišome citrininio glaisto produktus. Plakame kol sutirštės. Aptepame šiuo padažu pyragą, kad apvarvėtų ir šonai ir paliekame sustingti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: