Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
Kategorija: Desertai
Šis sūrio pyragas yra vadinamas japonišku. Bet iš ingredientų, atrodo, kad recepto autorius yra italas. Jis pagaminamas ganėtinai lengvai bei paprastai, jį sudaro patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai. Toks sūrio pyragas neįtikėtinai gardus, subtilus, minkštas ir kas svarbiausia - mažai kaloringas.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, į ją įdedame kepimo skardą su vandeniu.
2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Išsijojame miltus bei krakmolą.
4. Tada maždaug 5 minutes vidutiniu greičiu plakame maskarponės sūrį su sviestu ir pienu.
5. Į sūrį supilame kiaušinių trynius, miltus su krakmolu, vieną šaukštą citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos. Viską plakame 3 minutes vidutiniu greičiu.
6. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Į tešlą baltymus sudedame dalimis. Viską švelniai išmaišome.
7. Tešlą supilame į sviestu pateptą formą. Padedame kepimo indą į skardą su vandeniu.
8. Kepame sūrio pyragą iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje mažiausiai 55 minutes. Patikriname tortą mediniu pagaliuku.
9. Leidžiame pyragui atvėsti formoje, tuomet išimame ir paliekame pastovėti dar mažiausiai 30 minučių.
10. Ant šio pyrago, jeigu norisi, galima pabarstyti cukraus pudros arba patiekti pyragą su grietine, uogiene arba šviežiais vaisiais. Skanaus!
Ingredientai
- cukrus: 140 gramų
- maskarponės sūris: 250 gramų
- kukurūzų miltai: 60 gramų (arba kukurūzų krakmolas)
- kvietiniai miltai: 60 gramų
- druska: žiupsnelio
- pienas: 100 mililitrų
- kambario temperatūros sviestas: 50 gramų
- citrinos sultys: 1 šaukšto
- kiaušiniai: 6
- kepimo milteliai: 1 pakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, į ją įdedame kepimo skardą su vandeniu.
2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Išsijojame miltus bei krakmolą.
4. Tada maždaug 5 minutes vidutiniu greičiu plakame maskarponės sūrį su sviestu ir pienu.
5. Į sūrį supilame kiaušinių trynius, miltus su krakmolu, vieną šaukštą citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos. Viską plakame 3 minutes vidutiniu greičiu.
6. Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Į tešlą baltymus sudedame dalimis. Viską švelniai išmaišome.
7. Tešlą supilame į sviestu pateptą formą. Padedame kepimo indą į skardą su vandeniu.
8. Kepame sūrio pyragą iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje mažiausiai 55 minutes. Patikriname tortą mediniu pagaliuku.
9. Leidžiame pyragui atvėsti formoje, tuomet išimame ir paliekame pastovėti dar mažiausiai 30 minučių.
10. Ant šio pyrago, jeigu norisi, galima pabarstyti cukraus pudros arba patiekti pyragą su grietine, uogiene arba šviežiais vaisiais. Skanaus!
Raktažodžiai:
cukrus, maskarpone, miltai, druska, pienas, kvietiniai miltai, kukuruzu miltai, kiausiniai, sviestas, surio pyragas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Karališkas obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Citrininis pyragas
Varškės apkepas
Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Purūs rikotos blyneliai
Keto varškės apkepas
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Migdolų pyragas su uogiene
Tofu sūrio pyragas su mangais
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Trupininis kakavinis varškės pyragas
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Svogūnų pyragas su sūriu