Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

Ingredientai
- Šokoladinio vyniotinio biskvitui:
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 100 gramų
- druska: žiupsnelio
- miltai: 30 gramų
- krakmolas: 40 gramų
- kakava be cukraus: 30 gramų
- Įdarui:
- maskarponė: 350 gramų
- cukraus pudra: 40 gramų
- espreso: 3-5 šaukštų (arba tiesiog stipri kava)
- juodas šokoladas: 40 gramų (smulkiai sukapojame; galima naudoti ir su riešutais)
- Papuošimui:
- sutarkuotas juodas šokoladas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės, o kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakame iki stangrių putų.
4. Tada mentele atsargiai įmaišome baltymus į plaktus trynius.
5. Sumaišome miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome.
6. Tuomet tešlą supilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 centimetrų stačiakampiu.
7. Kepame gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes.
8. Po to kepimo skardą iškeliame iš orkaitės ir biskvitą uždengiame sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu - taip jis neišsausės.
9. Maskarponę plakame virtuviniu plaktuvu kartu su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilame kavą, kol gausime lengvai tepamo kremo konsistenciją. Priklausomai nuo pasirinktos maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
10. Tada atsargiai apverčiame biskvitą. Nuimame kepimo popierių. Du šaukštus kremo atidedame į šalį dekoravimui, o likusį užtepame ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberiame kapotu šokoladu.
11. Pradėdami nuo vieno krašto, itin atsargiai susukame vyniotinį.
12. Likusiu kremu aptepame vyniotinio viršų, apiberiame tarkuoto šokolado drožlėmis.
13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 60 minučių, bet prieš serviruodami palaikome 15 minučių kambario temperatūroje. Pasilepinam!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kavos keksiukai

Varškės apkepas

Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais

Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon

Red velvet tortas su švelniu kremu

Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį

Morengai su sviestiniu kremu

Šokoladinis tiramisų tortas

Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai

Vištienos galantinas. Įdaryta višta.

Tunu įdaryti kiaušiniai

Citrininis pyragas

Orinukai (arba morengai)

Kokosiniai sausainiai

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Klasikinis tiramisu

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)

KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS

PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS

LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU

Šokoladinis maskarponės tortas su kava

Grikių apkepas su morkomis