Šokoladinis tiramisų tortas

Kategorija: Savaitės Receptas / Desertai


Šokoladinis tiramisų tortas

Paskelbė:
13 Balandžio 2020

Ingredientai:

  • Biskvitui:
    • miltai: 90 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 60 gramų ir 15 gramų
    • kakava: 10 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
  • Kremas:
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų (plakimui)
    • želatina: 8 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • šokoladas: 100 gramų
  • Suliejimui:
    • stipri kava
  • Papuošimui:
    • kakava
    • mėta

  1. Recepto paruošimas:

  2. Biskvitui atskiriame kiaušinio trynius ir baltymus.
  3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
  4. Baltymus išplaktame su 60 gramų cukraus iki standžių putų.
  5. Trynius išplakame su 15 gramų cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol pabals ir taps purūs.
  6. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava.
  7. Į trynių plakinį įmaišome baltymus, įsijojame miltus ir atsargiai išmaišome.
  8. Masę paskleidžiame ant kepimo popieriaus maždaug 25x25 centimetrų. Apiberiame cukraus pudra.
  9. Kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių. Atvėsiname.
  10. Atvėsus apibrėžiame tortinės dugno dydžio apskritimą. Aš naudojau 18 centimetrų formą.
  11. Biskvitą gausiai sulaistome kava.
  12. Apskritimą dedame į kepimo formą, o likusias dalis sulaužome. Jų mums dar reiks.
  13. Kremui išplakame grietinėlę su cukrumi ir vanile iki standumo.
  14. Maskarponę išsukame, kol taps minkšta.
  15. Želatiną ištirpiname maždaug 30 gramų karšto vandens ir maišant supilame į maskarponę. Tuomet įmaišome grietinėlę.
  16. Tris ketvirtadalius masės paskleidžiame ant biskvito.
  17. Ant maskarponės masės išdėliojame likusius biskvito gabalėlius. Juos tai pat gausiai suliejame kava.
  18. Likusį kremą sumaišome su tirpintu šokoladu ir apskleidžiame ant viršaus. Išlyginame.
  19. Tortą padedame porai valandų į šaldytuvą.
  20. Prieš patiekiant apiberiame kakava ir išimame iš torto formos.
  21. Galite puošti su mėtomis ar kaip jums patinka.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: