Red velvet tortas su švelniu kremu

Kategorija: Desertai


Red velvet tortas su švelniu kremu

Paskelbė:
08 Lapkričio 2021
Tobulo skonio ir fantastiškos tekstūros "Raudonojo velveto" arba kitaip "Raudonojo aksomo" tortas visada patinka net ir patiems išrankiausiems desertų mėgėjams. Šis red velvet tortas gaminamas tikrai visai nesudėtingai, tik užima truputį laiko, kol viską sumaišysite ir iškepsite. 

Jeigu mėgstate tortus su daug kremo, tai padvigubiname kremo kiekį, bet man pačiai asmeniškai asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio visiškai užtenka. Beje, pagal šį receptą kuo idealiausiai galite iškepti keksiukus arba pyragą. 

Mano naudojama stiklinė - 240 mililitrų. Mano turimi maistiniai dažai buvo itin skysti, dėl to pyliau 3,5 valgomojo šaukšto, jeigu jūsų maistiniai dažai tirštesni, naudojame pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.


  • Biskvitui:
    • miltai: 2 pilni puodeliai ir du trečdaliai puodelio
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • kukurūzų krakmolas: trečdalio stiklinės
    • saulėgrąžų aliejus: 1 stiklinės
    • pasukos: 1 stiklinės (kambario temperatūros)
    • kiaušiniai: 4 (kambario temperatūros)
    • sviestas: 110 gramų (kambario temperatūros)
    • raudoni maistiniai dažai: 3,5 šaukšto
    • kakava: 2 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1,5 šaukšto
    • actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kremui:
    • "Philadelphia" sūris: 460 gramų
    • sviestas: 110 gramų
    • cukraus pudra: 1,5 stiklinės
    • pienas: 3 šaukštų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia viename dubenyje sumaišome miltus su krakmolu, mišinį persijojame keturis kartus.
2. Paskui miltų mišinį sumaišome su kakava, druska ir kepimo soda, persijojame dar du kartus.
3. Tada į kitą indą sudedame sviestą, plakame elektriniu plaktuvu, kol sviestas tampa kremo konsistencijos.
4. Paskui sudedame cukrų, plakame keletą minučių, kol sviestas susijungia su cukrumi.
5. Supilkite aliejų, dar kartą plakite kelias minutes, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.
6. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
7. Kiaušinių trynius ir vanilę sudėkite į sviesto masę, išplakite, tuomet supilkite actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakame, kad neapsitaškytume.
8. Į sviesto masę pamažu supilkite miltus ir pasukas, lėtai išplakite.
9. Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (šitaip jie greičiau išsiplaka). Baltymus plakite iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekris.
10. Baltymus atsargiai bei lėtai įmaišykite į tešlą.
11. Apvalią kepimo formą patepkite trupučiu sviesto (aš pati gamindama naudojau 24 skersmens išardomą tortinę).
12. Supilkite pusę tešlos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
13. Kepimo pabaigoje patikriname ar biskvito vidurys jau yra iškepęs - su mediniu pagaliuku įduriame vidurį ir ištraukiame, jeigu pagaliukas aplipęs tešla, tada dar šiek tiek pakepame, jeigu švarus - traukiame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti (tik nereiktų perkepti biskvitų).
14. Lygiai taip pat pat iškepame likusią dalį tešlos. Jeigu norisi, galima biskvitus perpjauti, šitaip gausime 4 biskvitus. Arba galite kepti tris biskvitus, kaip jau labiau patinka ir norisi.
15. Kremas: Į vieną indą sudėkite sviestą bei kreminį sūrį, plakite kelias minutes su plakikliu, kol gausite vientisą masę, tuomet suberkite cukraus pudrą, įpilkite vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakite, kol neliks gumuliukų. Jeigu sutepsite tortą vėliau - dedame kremą į šaldytuvą.
16. Torto formavimas Prieš sutepant red velvet tortą, kremą reikia mažiausiai prieš 40-60 minučių išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų itin standus.
17. Biskvitų viršų nupjaukite peiliu, kad nebūtų iškilimo.
18. Vieną biskvitą dėkite ant tortinės, tepkite šiek tiek daugiau nei puse kremo, uždėkite antrąjį biskvitą, užtepkite jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu.
19. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupinkite, papuoškite jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip labiau norisi. Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: