Morengai su sviestiniu kremu
Kategorija: Desertai
Ingredientai:
- kiaušinių baltymai: 4
- cukrus: 200 gramų (vienam normalaus dydžio baltymui reikia 50 gramų cukraus)
- Kremui:
- pienas: 250 mililitrų
- minkštas sviestas: 100 gramų
- cukraus: 100 gramų
- krakmolas: 2 nekaupinų valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir miltus)
- vanilės ankštis: 0,5 vieneto
- Papuošimui:
- smulkinti graikiški ir/arba karijų riešutai
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius galite sunaudoti kokiam kitam patiekalui, mums šį kartą jų neprireiks. :)
- Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
- Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Galime plakti rankomis, yra žmonių, tikinčių, kad tik plakant rankomis galima iškepti gerus morengus, bet man labai patinka buitinė technika, tad aš plakiau mikseriu.
- Kai baltymai standžiai susiplaka, nenustodami plakti po truputį suberiame visą cukrų. Svarbu cukrų pilti jau į išplaktus baltymus ir po truputį, nes kitu atveju cukrus nusės ant dugno (nes jis sunkesnis) ir gerai neišsiplaks.
- Kai jau suberiame visą cukrų, paplakame dar porą minučių.
- Morengų masę sudedame į konditerinį švirkštą ir padarome 20 bokštelių (galite ir daugiau). Mažesni ir žemesni gal gražiau atrodytų, bet tikriems smaližiams tinka tokie didesni. Morengus formavau ant savo mėgstamų TW silikoninių padėkliukų, bet galima naudoti ir paprastą sviestinį popierių.
- Tuomet orkaitę įkaitiname iki 100 laipsnių temperatūros ir kepame, o tiksliau džioviname morengus 1 valandą 50 minučių, kol jie iš išorės sukietėja, bet viduj lieka minkšti. Jei norite visiškai kietų, džiovinkite ilgiau. Laikas priklauso ir nuo morengų dydžio. Kaip patikrinti? Aš tikrinu morengo apačią - kai ji jau kieta ir visą morengą galima atkelti nuo padėkliuko - morengai iškepę.
- Atvėsusius morengus galime sulipdyti kremo pagalba, bet pirmiausia reikia jį paruošti. Tad pirmiausia krakmolą išmaišome pusėje šalto pieno. Likusią pieno dalį užviriname su vanilės ankštimi.
- Nuolat maišydami į verdantį pieną supilame pieno - krakmolo mišinį ir paverdame 1 minutę. Tada šį vanilinį pienišką kisielių atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi - reikia gerai išsukti, kad cukrus ištirptų - čia vėl labai pagelbėja mikseris. Iš pieno - vanilės kisieliaus išgriebiame vanilės ankštį ir įmaišome jį į sviestą. Kremas paruoštas. Labai svarbu, kad pienas atvėstų, kitaip sviestas ištirps.
- Du morengus sulipdome su kremu, šonus apvoliojame riešutuose. Skanaus!
Raktažodžiai:
morengas, morengai, morengu receptas, morengu receptai, kaip gaminti morengus, morengai su riesutais
Šokoladinis tiramisų tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Raudonojo aksomo tortas
Klasikinis medaus tortas
Orinukai (arba morengai)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Tortas „Juodasis miškas“
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Tortas "Krepvilis"
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Sumuštinis
Scofa
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Plikyti pyragaičiai