Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Kategorija: Desertai


Baumkuchen (bankuchenas) - skaniausias karališkas vokiškas šakotis

Paskelbė:
16 Lapkričio 2022
Toks vokiškas šakotis (Baumkuchen) pats skaniausias būna po vienos paros arba net dviejų, jeigu tvarkingai ir gerai supakuotas būna - patampa minkštesnis.  Labai rekomenduoju pasigaminti, jis tikrai gaunasi tobulai gardus. Niekas niekada neatsisako gabalėlio, nes tiesiog puikus desertas.



Ingredientai


  • sviestas: 220 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 5
  • druska: žiupsnelio
  • grietinė: 150 gramų
  • kvietiniai miltai: 150 gramų
  • krakmolas: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • Papuošimui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • neutralus aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • graikiniai riešutai: 100 gramų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
2. Tada į baltymus beriame žiupsnelį druskos ir išplakame iki standžių putų.
3. Kambario temperatūros sviestą išplakame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinių tryniais. Plakame iki kol masė pabalsta, tampa puri ir nesijaučia cukraus kruopelių. Taip pat įmaišome grietinę.
4. Tuomet į sviesto plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišome.
5. Dalimis atsargiai įmaišome ir išplaktus baltymus. Nepermaišome, kad tešla neprarastų purumo.
6. Po to į formą, išklotą su kepimo popieriumi, dedame kelis šaukštus paruoštos tešlos. Paskirstome po visą formos dugną.
7. Kepame pačiame orkaitės viršuje iki 230 laipsnių temperatūros gerai įkaitintoje orkaitėje, kol tampa auksinės spalvos. Orkaitės kepimas tik iš viršaus būtų pats geriausias, jeigu yra tokia galimybė.
8. Kai pirmas sluoksnis jau apskrunda, ant jo dar kartą plonai užtepame tešlos ir kepame toliau. Procesą pakartojame su visa likusia tešla.
9. Iškepusį pyragą-šakotį atvėsiname.
10. Papuošimas: Šokoladą ištirpiname su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ir tolygiai apliejame paruoštą pyragą.
11. Viršų papuošiame riešutais ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 60 minučių, kol šokoladas sustingsta. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: