Aguonų tortas su maskarpone
Kategorija: Desertai
Galiu Jums pasakyti, kad aš esu labai lengvai pamišusi dėl aguonų. Tai šis aguonų tortas su maskarpone yra toks fantastiškai skanus! Man tikrai kažkas nerealaus. Drėgnas, vientisas ir itin aguoninis. Mano nurodyti ingredientų kiekiai yra 21 centimetrų skersmens tortinei.
1. Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame bent vieną valandą išbrinkti.
2. Paskui vandenį nupilame ir aguonas gerai sumalame.
3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir gerai iki baltumo išplakame su cukrumi, kad tūris gerokai padidėtų.
4. Įmaišome aguonas, manų kruopas, džiūvėsėlius ir kepimo miltelius.
5. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į aguonų masę.
6. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
7. Iškepus visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.
8. Biskvitų sulaistymui apelsinų likerį sumaišome su vandeniu.
9. Kremui kambario temperatūros maskarponę išplakame su citrinos sultimis, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponę.
10. Į kepimo popieriumi išklotą tortinę (atsegamais kraštais) dedame vieną biskvitą, sulaistome sirupu, krauname trečdalį kremo (porą šaukštų pasiliekame torto kraštų aptepimui), vėl biskvitas, sulaistymas, kremas ir dar kartą viskas tas pats.
11. Leidžiame susistovėti bent per naktį. Skanaujame!
Ingredientai
- Labai aguoniniams biskvitams:
- aguonos: 150 gramų
- vanduo (aguonų užpylimui)
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 130 gramų
- manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
- džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto (dar įdėjau 2 valgomuosius šaukštus migdolų miltų; originale jų nėra, bet man masė skystoka be jų gaunasi, bet tai tikriausiai priklauso nuo sugebėjimo gerai nusunkti vandenį nuo išmirkusių aguonų);
- kepimo milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- Biskvitų sulaistymui:
- apelsinų likeris arba sirupas: 25 mililitrų (arba romas arba dar kokio skanaus skystimo; tinka ir vanduo su cukrumi)
- vanduo: 1 valgomojo šaukšto
- Kremui:
- maskarponė: 250 gramų (tinka ir rikota arba kreminė varškė)
- plakamoji grietinėlė: 150 gramų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame bent vieną valandą išbrinkti.
2. Paskui vandenį nupilame ir aguonas gerai sumalame.
3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir gerai iki baltumo išplakame su cukrumi, kad tūris gerokai padidėtų.
4. Įmaišome aguonas, manų kruopas, džiūvėsėlius ir kepimo miltelius.
5. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į aguonų masę.
6. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
7. Iškepus visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.
8. Biskvitų sulaistymui apelsinų likerį sumaišome su vandeniu.
9. Kremui kambario temperatūros maskarponę išplakame su citrinos sultimis, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponę.
10. Į kepimo popieriumi išklotą tortinę (atsegamais kraštais) dedame vieną biskvitą, sulaistome sirupu, krauname trečdalį kremo (porą šaukštų pasiliekame torto kraštų aptepimui), vėl biskvitas, sulaistymas, kremas ir dar kartą viskas tas pats.
11. Leidžiame susistovėti bent per naktį. Skanaujame!
Raktažodžiai:
aguonos, vanduo, kiausiniai, cukrus, manu kruopos, dziuveseliai, kepimo milteliai, apelsinu likeris, apelsinu sirupas, maskarpone, grietinele, tortas, aguonu tortas
Aguonų pienas - Aguonpienis
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Varškės spurgos su maskarpone
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Šokoladinis tiramisų tortas
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Bynai su maskarpone
Blynai su maskarpone
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Avižinė košė su bananais ir cinamonu
Dalgona sūrio desertas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
VARŠKĖS SKRYLIAI
Raffaello tortas
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Tortas Snickers
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių