Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
Kategorija: Desertai
Visišikai tradicinį šakotį namie išsikepti greičiausiai yra neįmanoma, jeigu neturite krosnies arba specialaus iešmo bei formos. Bet yra ir gera žinia, kad namie galite kuo idealiausia išsikepti tokį patį gardų šakočio "brolį".
1. Pirmiausia itin minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki masė taps puri bei balta.
2. Tuomet atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Tada kiaušinių baltymus išplakame su vaniliniu cukrumi bei druska iki standžių putų.
4. Kiaušinių trynius sudedame į sviestą bei gerai išmaišome.
5. Po to sudedame grietinę bei gerai išmaišome.
6. Tuomet miltus sumaišome su krakmolu bei kepimo milteliais.
7. Suberiame į sviesto ir kiaušinių masę bei gerai išmaišome.
8. Tada po truputį sudedame išplaktus baltymus ir gerai išmaišome.
9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir įjungiame kepimo iš viršaus funkciją.
10. Kepimo skardą aukštais kraštais išklojame kepimo popieriumi (popierius turi dengti ir kraštus).
11. Tuomet įpilame kelis šaukštus tešlos ir paskleidžiame po skardą plonu sluoksniu.
12. Dedame kepti į gerai įkaitusią orkaitę, kelias minutes - kol sluoksnis gražiai paruduos (turi gautis tarsi karamelės atspalvio).
13. Po to ištraukame skardą ir ant iškepusio sluoksnio užpilame kelis šaukštus tešlos bei paskleidžiame plonu sluoksniu.
14. Vėl dedame į orkaitę bei kepame kol paviršius gražiai paruduos.
15. Šitaip kartojame, kol pasibaigs tešla.
16. Atvėsiname ir tik paskui supjaustome gabaliukais. Man skaniausias kitą dieną! :) Pasilepinkite ir Jūs!
Ingredientai
- sviesto: 250 gramų
- cukraus: 250 gramų
- vanilinio cukraus: 1 šaukštelio
- kiaušinių: 5
- miltų: 150 gramų
- krakmolo: 100 gramų
- kepimo miltelių: 1 šaukštelio
- grietinės: 1 šaukšto
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia itin minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki masė taps puri bei balta.
2. Tuomet atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
3. Tada kiaušinių baltymus išplakame su vaniliniu cukrumi bei druska iki standžių putų.
4. Kiaušinių trynius sudedame į sviestą bei gerai išmaišome.
5. Po to sudedame grietinę bei gerai išmaišome.
6. Tuomet miltus sumaišome su krakmolu bei kepimo milteliais.
7. Suberiame į sviesto ir kiaušinių masę bei gerai išmaišome.
8. Tada po truputį sudedame išplaktus baltymus ir gerai išmaišome.
9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir įjungiame kepimo iš viršaus funkciją.
10. Kepimo skardą aukštais kraštais išklojame kepimo popieriumi (popierius turi dengti ir kraštus).
11. Tuomet įpilame kelis šaukštus tešlos ir paskleidžiame po skardą plonu sluoksniu.
12. Dedame kepti į gerai įkaitusią orkaitę, kelias minutes - kol sluoksnis gražiai paruduos (turi gautis tarsi karamelės atspalvio).
13. Po to ištraukame skardą ir ant iškepusio sluoksnio užpilame kelis šaukštus tešlos bei paskleidžiame plonu sluoksniu.
14. Vėl dedame į orkaitę bei kepame kol paviršius gražiai paruduos.
15. Šitaip kartojame, kol pasibaigs tešla.
16. Atvėsiname ir tik paskui supjaustome gabaliukais. Man skaniausias kitą dieną! :) Pasilepinkite ir Jūs!
Raktažodžiai:
sviestas, cukrus, sakotis, kiausiniai, miltai, krakmolas, grietine, kepimo milteliai, druska
Šokoladinis tiramisų tortas
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Purūs rikotos blyneliai
Varškės apkepas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Keto varškės apkepas
Kokosiniai sausainiai
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Morengai su sviestiniu kremu
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Citrininis pyragas
Tarteletė su vaisiais
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Karališkas obuolių pyragas
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Sluoksniuota mišrainė "Mimoza" su tunu
Grikių apkepas su morkomis
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu