Sausainiai - Macaroons

Kategorija: Desertai


Sausainiai - Macaroons

Paskelbė:
15 Vasario 2022
Macaroons (makarūnsai) - man asmeniškai vieni iš pačių skaniausių sausainių. Imi vieną, po to antrą, trečią ir labai greitai jų nelieka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Skonis tikrai nepakartojamas!



Ingredientai


  • Macaroons'ams:

    • kiaušinių baltymai: 90 gramų (iš 2M ir 1S dydžio kiaušinių)
    • cukrus: 120 gramų
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • migdolų miltai: 120 gramų
    • maistiniai dažai: lašelio (jeigu norisi spalvotų sausainių)

  • Pertepimui:

    • plakamoji grietinėlė: 100 gramų
    • šokoladas be priedų: 250 gramų


Recepto paruošimas



1. Pastebėjimas: Cukraus pudros bei migdolų miltų svoris yra nurodytas jau persijotų per smulkų sietelį.
2. Macaroons: Pirmiausia kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi, iki standžių putų, kol cukrus visiškai ištirpsta. Tai galite patikrinti patrynus truputį baltymo masės tarp pirštų, ar visai nesijaučia cukraus granulių. Jeigu nuspręsite naudoti maistinius dažus, tai juos įmaišome šiame etape.
3. Migdolų mitus bei cukraus pudrą persijojame per smulkų sietelį.
4. Supilame sausus produktus į kiaušinių baltymus ir mentele maišome keldami nuo dugno kelias minutes, kol tešla kiek suskystėja, paviršiuje išsilygina tešlos kontūrai.
5. Kepimo skardoje įtiesiame kepimo popierių. Po juo galite patiesti atsispausdintą šabloną, kad būtų lengviau padaryti sausainius kuo vienodesnio dydžio. Supilame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame 3 centimetrų dydžio pyragaičius, palikdami tarpus. Išspaudus visus sausainius kepimo skardą gerai padaužome į stalą, kad paviršius būtų lygus bei išeitų oro burbulai.
6. Paliekame kambario temperatūroje maždaug 30-50 minučių, kol lengvai prilietus pyragaičio paviršių jis bus sausas bei nebelips prie mūsų pirštų. Jeigu naudosite šabloną, jį reikia atsargiai ištraukti iš skardos.
7. Kepame iki 130 laipsnių temperatūros maždaug 10-13 minučių. Ar jau iškepę galite patikrinti lengvai paspaudę pyragėliu viršų, jis turi neturi susiplausti, išlikti tvirtas.
8. Paliekame atvėsti kepimo skardoje. Tik kai visiškai atvėsta, nukeliame nuo kepimo popieriaus.
9. Pertepimas: Grietinėlę bei šokoladą kaitiname ant labai mažos ugnies. Kai jau šokoladas ima tirpti, nukeliame nuo ugnies ir maišome, kol visiškai ištirpsta.
10. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir tada dar mažiausiai pusvalandį palaikome šaldytuve.
11. Atvėsusį kremą išplakame iki purumo. Dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame ant sausainio ir suklijuojame po du.
12. Sudedame į hermetišką indą ir pastatome vėsiai keletui valandų, kad kremas sutvirtėtų. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: